Ve Varech začíná volejbalové ME. Ztratí se Klaus v ruském publiku?

09.09.2011 16:10

Zajímavou otázku položil redaktor ČT Jiří Václavek českému volejbalistovi Petru Konečnému těsně před zahájením mistrovství Evropy ve volejbale. Zaujal ho totiž fakt, že se utkání Česká republika-Rusko bude konat v Karlových Varech, které mají pověst ruského města.

Ve Varech začíná volejbalové ME. Ztratí se Klaus v ruském publiku?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Petr Konečný svůj dojem z„ruských" Varů redaktorovi potvrdil: „Jsou tady jako doma po všech stránkách. Byli jsme se projít po kolonádě,  všude se mluví rusky a vidíte ruské nápisy. Udělali si tady šampionát pro sebe a oni pro nás budou domácí."

ParlamentníListy. cz zajímalo, jak dalece jsou tato slova nadnesená, či blízká realitě a zda bude šampionát ve volejbale více ruský, než český. V KV aréně, kde se od soboty uskuteční série základních utkání, se již ve středu odehrál přátelský zápas,  kdy proti sobě nastoupily právě celky Ruska a Česka. K překvapení organizátorů již tato předehra přilákala na patnáct set diváků. Atmosféra byla vynikající, ale štěstí stálo na straně Rusů, kteří přehráli naše borce na sety 3:0. Publikum však zjevně fandilo Čechům.

Čím více diváků, tím lépe. Klidně více ruských

Jednatel KV Arény Roman Maleček (TOP 09) nám na náš dotaz, kolik bylo podle jeho odhadu na tomto utkání ruských diváků, odpověděl:" Určitě ne více než padesát." A vzápětí pokračoval: „Je zvláštní, že se v souvislosti s ruskou klientelou stále mluví jen o Karlových Varech, ale ona je přítomná po celé Evropě. V Praze nebo na Riviéře je zastoupena podstatně více než tady. A ti, co bydlí nebo se léčí ve Varech, většinou nepatří mezi návštěvníky sportovních zápasů. Nevylučuji, že na ten hlavní zápas Česko-Rusko, který se, jak tajně doufám, stane vyvrcholením základní řady, přijedou fandit ruským hráčům i jejich příznivci z ostatních míst republiky, ale jejich převahu v publiku nečekáme. Navíc máme úplně jiné starosti. Chceme, aby zápasy v KV aréně navštívilo co nejvíce lidí a upřímně řečeno je nám jedno, jaké budou národnosti."

Fandit bude i Klaus

Jak už ParlamentníListy.cz uvedly, karlovarského utkání mezi týmy Česka a Ruska se zúčastní i prezident republiky Václav Klaus. Je mimo jakoukoliv pochybnost, že na sebe strhne velkou pozornost a přiláká další diváky. Jednatel KV arény jeho návštěvu považuje za důležitou a řekl nám: "Je to vždy dobré, když se dostaví hlava státu." A na otázku, zda prezidentova návštěva vyžaduje zvláštní opatření, uvedl: "Nemá žádná vyhraněná přání. Ve Varech je pravidelným hostem, loni se u nás byl podívat i na finále mistrovství světa v basketbale žen."

Související: Klaus jede do lázní, prohlédne si zdevastovanou Kyselku


Letošní mistrovství Evropy ve volejbale mužů se stane nejen významnou sportovní, ale i politickou událostí. Karlovarská KV Aréna a pražská O2 Aréna přivítají nejlepší evropské celky a oslaví tak devadesátiletou historii tohoto sportu na našem území, přičemž mistrovství Evropy se u nás koná již potřetí, předchozí jsme hostili v letech 1958 a 2001. Václav Klaus ME zaštítil také coby aktivní sportovec a především velký fanoušek volejbalu. Společně s ním šampionátu poskytli oficiální záštitu i primátor Karlových Varů Petr Kulhánek (KOA) a hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný (ČSSD).


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hana Čechová

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…