ÚOHS zrušil zakázku Prahy 7 na obnovu Ortenova náměstí

12.09.2011 11:35

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil tendr Prahy 7 na obnovu Ortenova náměstí. V zadávací dokumentaci k zakázce za více než 40 milionů korun byly chyby, které mohly podstatně ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky. ČTK to zjistila z webu ÚOHS. Jeho rozhodnutí je pravomocné, městská část Praha 7 se proti němu neodvolala a nechá projekt přepracovat.

ÚOHS zrušil zakázku Prahy 7 na obnovu Ortenova náměstí

Podle ÚOHS nebyla zadávací dokumentace k zakázce zpracována dostatečně jasně a určitě. "Důsledkem této skutečnosti nebyly nabídky srovnatelné a schopné transparentního hodnocení, neboť oceňují různý rozsah předmětu veřejné zakázky," uvedl ÚOHS ve svém rozhodnutí.

Komise měnila ocenění stavebního objektu

Hodnoticí komise situaci řešila odečítáním a později opět přičítáním ocenění jednoho ze stavebních objektů. Podle úřadu v rozporu se zákonem zasahovala komise do obsahu nabídek a narušila transparentnost zadávacího řízení.

"Bylo tam pochybení v projektu, které se v tuto chvíli přepracovává," řekl ČTK mluvčí Prahy 7 Martin Vokuš. Podle něj jde jen o technickou chybu, kterou ÚOHS zjistil v dopravním značení.

Praha 7 vypsala tendr s předpokládanou hodnotou 43 milionů korun loni v srpnu. Do výběrového řízení se přihlásilo 19 zájemců. Jejich počet zadavatel následně omezil losem na pět. Vybral společnost CGM Czech z Říčan.

ÚOHS se případem začal zabývat na základě podnětu společnosti Viamont DSP. Předmětem tendru byla kompletní rekonstrukce Ortenova náměstí včetně vybudování kavárny v části parku. Vítěz soutěže má dále provést parkové úpravy, osazení parkového mobiliáře a herních prvků, dodat veřejné osvětlení, závlahový systém a další stavby.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…