Malé strany ví, jak snížit výdaje. Omezením kancelářských potřeb

17.09.2011 15:29

Neparlamentní strany přicházejí hned s několika řešení daňové reformy, které vláda nezmiňuje. Suverenita dává důraz na všímání si ekonomické situace v EU, zemanovci by snížili hlavně vládní spotřebu, Machova strana chce zase nechat více rozhodování na lidech samotných.

Malé strany ví, jak snížit výdaje. Omezením kancelářských potřeb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková

Předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková označuje současnou daňovou reformu za chaotickou. Podle ní se neustále mění jednotlivé její části podle toho, jak se kdo v koalici vyspí. Přednost by dávala progresivní dani, protože nejvíce vydělávající firmy jsou prý navázané na stát a platy v nich jsou úplně jinde než třeba u prodavaček.

Zároveň navrhuje nulovou daň na základní potraviny a léky. Co je podle ní ale závažný problém, je všímání si evropské politiky. „Tato vláda zcela ignoruje ekonomickou situaci Evropské unie," kritizovala Bobošíková v ČT. Podle ní si EU všímá leda prezident Václav Klaus.

Podobný názor, jako má Bobošíková na stravenky, vysvětlil i předseda Strany svobodných občanů Petr Mach. Oba by stravenky nerušili, zrušili by jejich daňové zvýhodnění. Podle Macha by to stejně mělo za následek to, že by stravenky samy zmizely. „Ať to proboha politici neřeší za lidi," zdůrazňoval Mach, podle kterého se lidi umí sami racionálně rozhodovat.

Související: ODS váhá, zda zaříznout stravenky. Ještě se bude jednat

Rozpočtu by podle něj nepomohlo „ždímání z občanů co nejvíce", ale třeba zrušení daní, které se nevyplácí (například pro řidiče). Také by zrušil výhody třeba u solárních panelů, které jsou naopak zase zdaňovány, a tak se výhoda s daní zase vyrovná.

Místopředseda Strany práv občanů - Zemanovců Radek Augustin má jiný plán. Zvyšování daní moc nepodporuje, prvním krokem by prý mělo být omezení vládní spotřeby. Nejen u velkých státních zakázek, ale i na kancelářských potřebách.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…