Řápková u Veselovského: Bez represe se nic nevyřeší. Platí tady dvojí metr

27.09.2011 18:14

Severem Čech stále otřásají demonstrace kvůli problémům s Romy. A situací na Šluknovsku se zabýval i Martin Veselovský ve svém speciálním pořadu na Radiožurnálu. A nejen z hostů, ale také z publika byly znát napjaté emoce.

Řápková u Veselovského: Bez represe se nic nevyřeší. Platí tady dvojí metr

Starosta Varnsdorfu Martin Louka  se rozhodně brání tomu, že by vedení radnice mělo odstoupit. "V tuhle chvíli necítím tak velkou vinu, abych podal rezignaci," řekl. Tím ale publikum hodně rozladil stejně jako provozovatel nechvalně proslulé ubytovny Sport, Jan Ruszó. "Žije tady 25 tisíc lidí a na náměstí jich bylo kolem čtyř set. Takový problém se nevyřeší ani na náměstí ani na pochodech, které směřují k ubytovnám," zlehčil situaci ve Varnsdorfu. "Ti lidé tu budou tak dlouho, dokud jim město nezajistí lepší bydlení," dodal.

TÉMA: Romové


Ozvali jsme se a vláda na nás poslala těžkooděnce, zlobí se občané

Poslankyně za ODS Ivana Řápková ale publikum naopak potěšila. "Bojíte se vyjít večer na ulici, bojíte se o svoje děti," řekla plénu a sklidila potlesk. "K preventivním opatřením jsme přidali represi. Začali jsme s kontrolami bytů, na které si lidé stěžovali. Pokračovali jsme v hernách a barech, použili jsme poukázky, rozšířili jsme kamerový systém a nejvíce zabraly mobiliární exekuce," vyjmenovala řešení, která používal v podobné situaci Chomutov, který vedla. "Když se člověk třikrát dopustí přestupku, bude mu na tři měsíce zakázán pobyt v určité lokalitě," dodala. Podle Louky by takový návrh byl problematicky proveditelný.

Sledujeme témata Romové v Novém Boru a Romové v Rumburku


"Lidé, kteří platí dávky, se cítí nepostižitelní, tak vás obtěžují a myslí si, že si mohou dovolit cokoli. Není stejný metr pro všechny," odpovídala dál Řápková. "Děkujeme vládě, že na nás poslala těžkooděnce za to, že jsme se ozvali," přidal se k ní jeden z občanů. "Já doufám, že se podobnými opatřeními nebudeme vracet před rok 1989," pokusil se uklidnit situaci ředitel Agentury pro sociální začleňování v romských lokalitách Martin Šimáček.

Psali jsme:
Sousedka rodiny "mačetáře": Slušní lidé. Jen syn se nepovedl

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…