Na prostořekého Ratha si už zase stěžují, tentokrát urazil Bendla

29.09.2011 18:56

David Rath ještě nestihl zaplatit desetitisícovou pokutu za to, že urazil Miroslava Kalouska, když ho obvinil z opilství, a už má na krku další disciplinární řízení. Poslance Petra Bendla se dotklo Rathovo tvrzení, že Bendl s exministrem zdravotnictví Luďkem Rubášem nechal „rozkrást brandýskou nemocnici.“

Na prostořekého Ratha si už zase stěžují, tentokrát urazil Bendla

„Tam šly desítky miliónů k místním prominentním členům ODS. Já se mohu ptát, pane Bendle, dali vám z toho něco? Nebo jste tady posloužil svým stranickým soudruhům jako svého druhu 'užitečný idiot'?"znělo Rathovo obvinění.

Ani Miroslave Němcové se nepodařilo Ratha umírnit. „Vy jste se shlédla v 50. letech v komunismu nebo v jiných totalitních režimech a budete tady cenzurovat, co kdo říká?" obořil se ještě na šéfku komory.

Omluva nebo desetitisícová pokuta

Bendlovi už s Rathovými urážkami došla trpělivost a požaduje disciplinární řízení. Teď záleží na členech imunitního výboru, zda jim bude stačit pouze Rathova omluva nebo bude muset zaplatit pokutu. Ta se může vyšplhat až 55 900 korun, což je měsíční hrubá mzda Ratha.

„Výbor se návrhem pana Bendla bude zabývat, i když tentokrát si nejsem jist, zda to je na disciplinární řízení," řekl Právu jeho předseda Jeroným Tejc. Rathovi provokativní výroky už vadí většině koaličních poslanců. Nejvíce je štve, že Rath stále ještě nezaplatil uloženou pokutu deset tisíc.

Čtěte více: 
Rath: Bendlova partička
Rath vyhrožuje znárodněním "modrých" nemocnic
Rath šokoval v přímém přenosu: Nebudete mít na zubaře a umřete

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…