Nečas ve Zlíně: Hejtmani ČSSD neumí řešit problémy občanů

01.10.2011 19:01

Předseda ODS a premiér Petr Nečas se v sobotu zúčastnil regionální ideové konference občanských demokratů ve Zlínském kraji. Tématem byl přesah celostátní politiky na regionální úroveň. Diskutovaná témata, jakými jsou zejména spory TOP 09 a Věcí veřejných uvnitř koalice, ovšem nezmínil.

Nečas ve Zlíně: Hejtmani ČSSD neumí řešit problémy občanů
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Premiér Petr Nečas

Předseda ODS ve Zlíně jako první připomenul schválení státního rozpočtu v Poslanecké sněmovně. Upozornil, že se jedná o reformní rozpočet. "Pokud se nechceme dostat na úroveň problémů Řecka, na něž ODS dlouhodobě upozorňuje, musíme pamatovat na tradice našich předků, jako jsou spořivost a hospodárnost. Jinak se dostaneme do problémů," řekl Nečas a dodal:

"Naše reformy mají samozřejmě své politické náklady. Kroky, které činíme, jsou nutné, nikoli krátkozraké. Česká populace stárne, to je fakt a přirozený demografický vývoj. Právě proto připravujeme reformu penzijního systému, nebo reformu zdravotnictví."

Premiér také shrnul reformní úsilí vlády, které se projevuje v pohledu na Českou republiku ze zahraniční.

"Pozitivní ohlas, který naše politika má, je vidět například na zvýšení ratingu České republiky, a to dokonce o dva investiční stupně. V dnešní době to rozhodně není samozřejmost, jdeme de facto proti proudu, ve kterém jsou ostatní státy."

 Nečas ve svém vystoupení několikrát vyzval k řešení problémů na krajské úrovni, které podle něj sociálnědemokratičtí hejtmani přehlíží. "Silnice se samy neopraví, hejtmani ČSSD buď problémy řešit neumí, nebo nechtějí. ODS musí být silnou stranou, která je schopná zajistit občanům na komunální úrovni standard, který si občané zaslouží a na který mají právo."

A CO ŘÍKAJÍ HEJTMANI:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…