Demonstrace se přesouvají do Ústí, hrozí střety s anarchisty

06.10.2011 12:54

Plánovanou sobotní demonstraci v Ústí nad Labem budou provázet zřejmě velmi podobná opatření jako předchozí protiromské protesty ve Šluknovském výběžku. Policie očekává, že mezi demonstranty budou desítky extremistů, řekla ČTK policejní mluvčí Jarmila Hrubešová. Podle nacionalistů hrozí střety s místními anarchisty. Paralelní mítink by se měl uskutečnit i ve Varnsdorfu.

Demonstrace se přesouvají do Ústí, hrozí střety s anarchisty

Na příjezdových cestách do Ústí v sobotu budou stát posílené dopravní hlídky, které mají kontrolovat přijíždějící auta a zadržovat zbraně. Do terénu se chystá i pořádková jednotka a kynologové. "Řádově půjde o stovky lidí, ale přesný počet ještě nedokážeme určit, pořád vyhodnocujeme všechny signály," řekla ČTK Hrubešová.

Přijedou varnsdorfští, nacionalisté i anarchisté

Demonstrace má začít na Mírovém náměstí ve 13:00 a účastníci potom obejdou shora krajský úřad a ulicemi Velká Hradební a Masarykova se vrátí do centra na Lidické náměstí. Nacionalisté očekávají možné rozmíšky s anarchisty, jejichž komunita je v Ústí poměrně silná. "Lze rovněž očekávat provokaci ze strany anarchistických skupin, neboť trasa pochodu vede kolem hospody, ve které se ústečtí anarchisté scházejí," uvedla Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS) na svém webu. Zároveň vyzvala k co nejhojnější účasti.

Kolik nacionalistů bude ulicemi pochodovat, zatím není zřejmé, podle policie půjde ale minimálně o desítky. Tvrdé jádro příznivců DSSS se odhaduje na několik set lidí.

O půl hodiny později začne mítink i ve Varnsdorfu, kde chtějí místní opět demonstrovat proti kriminalitě, tentokrát ale bez pochodu. Tamní organizátor Lukáš Kohout si navíc zarezervoval všechna veřejná významná veřejná prostranství na celý příští měsíc, každý den od rána do večera. "Je to zabrané, aby se sem nemohli přijet zviditelňovat politici," řekl ČTK Kohout. Teď v sobotu ale podle něj pojede i část Varnsdorfských protestovat do Ústí.

Byli jsme na místě:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…