Přeji Romům úspěch ve volbách, řekl u Moravce vládní úředník

12.10.2011 19:28

Pozvání do Impulsů Václava Moravce přijal Martin Šimáček, ředitel vládní Agentury pro sociální začleňování. Řeč byla hlavně o problémech na Šluknovsku a o vládní strategii, která má za úkol řešit problémy vyloučených lokalit.

Přeji Romům úspěch ve volbách, řekl u Moravce vládní úředník

Starostové na Šluknovsku si stěžují, že poslanci dostatečně neřeší situaci v jejich regionu. „V okamžiku vzniku krize jsme byli na místě a snažili se situaci řešit," bránil se Martin Šimáček, „Navíc v nové vládní strategii pro boj se sociálním vyloučením je celá řada opatření, která mají situaci zlepšit."

Vládní strategie

Součástí vládní strategie je i vznik specialistů, kteří se budou zaměřovat pouze na lichvu. „Jak je možné, že pozice specialistů stále nejsou ustanoveny?" zeptal se Moravec. „Tato otázka je spíše na ministerstvo vnitra. Já si kladl stejnou otázku a je to jeden z důvodů, proč jsem vstoupil do agentury. Chci pomoct situaci řešit," vysvětlil Šimáček.

„V případě, že nebudou jednotlivé body strategie plněny, je možné je vymáhat," zajímal se Moravec. „Každé opatření je přesně termínované a je tam napsána osoba, která je za opatření odpovědná. Všechny body musí být splněny nejpozději do roku 2015."

SLEDUJEME téma Romové

Romové do politiky!

V posledních dnech se debatuje o tom, že by si Romové založili vlastní politickou stranu. „Jakou roli v integraci Romů může mít vlastni politický subjekt?" zeptal se Moravec Šimáčka na jeho názor. „Dle mého soudu mimořádnou. Pokud Romové uspějí v řádných volbách, bylo by to jedině dobře."

Zásadní roli v integraci Romů hrajete také vzdělávání. Vláda plánuje zavést povinnou docházku do mateřských pro děti z vyloučených lokalit. Další bodem je zrušení praktických neboli zvláštních škol do roku 2015. „Jak to pomůže vyřešit integraci Romů?" „V současné době navštěvuje většina dětí z vyloučených lokalit právě praktické školy. To je obrovský problém, protože pak nemají šanci na další vzdělávání," objasnil situaci Šimáček.

Čtěte více:

Romové to mají prý snadné. Média jim poradí, jak páchat zlo 

Foldyna varuje. Další Romové. A nikdo je nebude potřebovat 

Jsme národ, hlásí Romové. Odpověd: Založte si stát a starejte se 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …