Děti si na pohádkový kanál ČT3 musí počkat. Dvořák počítá peníze

13.10.2011 22:44

Nový šéf České televize Petr Dvořák ustupuje ze svých původních nápadů. Plánovaný kanál pro děti ČT3 bude muset ještě počkat nejméně do jara. Dvořák si nejdříve potřebuje ujasnit, zda na něj má vlastně peníze a prostor ve vysílání. Řekl to při svém představení poslancům.

Děti si na pohádkový kanál ČT3 musí počkat. Dvořák počítá peníze

„Poté, co se nám podaří schválit rozpočet na příští rok a poté, co se domluvíme, jak bude fungovat finální manažerská struktura ČT, nastane analýza, zda si takový kanál budeme moci dovolit," přehodnotil své plány nový generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Peníze a prostor

„Teď zjišťuji, zda jsme technicky schopni ho umístit do multiplexu. O tom bude i část mé diskuse s ředitelem Českého rozhlasu, protože oni by museli uvolnit frekvence, aby se tam kanál vešel," řekl Dvořák iDNES.cz .

Nyní Dvořák potřebuje minimálně osm měsíců na to, aby zvážil fungování nového pořadu. Během této chce zjistit, jaké dětské a vzdělávací pořady jsou dostupné v archivu, a které je potřeba dokoupit v zahraničí. „Podle toho celý namodelovaný kanál spočítáme a uvidíme, jestli nám to vyjde. A já bych chtěl, aby nám to vyšlo," popisuje Dvořák své plány.

Dlouhodobě sledujeme téma: Česká televize


Školství se hroutí, naše děti spasí televize

Vize nového kanálu pro děti se líbí i komunistické poslankyni Ivaně Levé. „Vítám myšlenku kanálu pro děti, jsem z toho skutečně nadšená," uvedla Levá pro iDNES.cz s tím, že je to výborná možnost, jak vzdělávat děti. „Školství jde katastrofálně dolů, nevíme si nikdo rady, jak to zastavit. Televize by tomu mohla pomoci," slibuje si poslankyně od nového kanálu.

Skepticky se na nový projekt dívá poslanec ČSSD Vítězslav Jandák, neboť mu spíše chybí kanál věnovaný kultuře. „Jsem trochu zaražený, že nám televize bobtná a bobtná."


Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…