Revue Fragmenty: Pomožme pánům Bátorovi a Klausovi dokončit "sametovou" revoluci!

15.10.2011 15:02

Předseda Akce D.O.S.T. Ladislav Bátora se vzdal funkce zástupce vrchního ředitele kabinetu ministra školsví Josefa Dobeše, protože se chce veřejně politicky angažovat a závazek zdržet se politických prohlášení, který mu po tlaku koaličních partnerů uložil ministr Josef Dobeš, mu v tom brání. Dělá to také proto, že nechce pana ministra vystavit konfliktu loajalit.

Revue Fragmenty: Pomožme pánům Bátorovi a Klausovi dokončit "sametovou" revoluci!

"Velmi se cítím být zavázán za podporu prezidentovi Václavu Klausovi, který spolu s ministrem Dobešem byli jedinými dvěma ústavními činiteli, kteří se mne v období tzv. bátoriády důsledně a kvalifikovaně zastávali," zdůraznil pan Bátora. O tom, že už nebude a nemůže dodržovat slib mlčení, který dal panu ministrovi, se rozhpdl před několika dny a informoval ho o tom. "Jsem přesvědčen, že to pochopí. Děkuji mu z celého srdce, že mi umožnil uspořádat tiskovou konferenci, kde jsem mohl vše vysvětlit," uvedl Ladislav Bátora.

Na dotaz Fragmentů, odkud si myslí, že se rekrutují především jeho odpůrci, uvedl Bátora, že se domnívá, že se jeho odpůrci rekrutují především ze dvou zájmových skupin. Jedněm v té či oné míře překáží pouze v jejich úsilí o formulování a prosazení nové státní doktríny, založené především na multikulturalismu a budoucí federalizaci Evropy, druhým k tomu navíc vyvstává pot na čele při představě, že by případně došlo k sebenaplnění prognózy, která doprovází celou kampaň proti jeho osobě a iniciativě D.O.S.T. a nikoli mimochodem i proti prezidentu Klausovi. "Vždyť každý si jistě všiml jejich sugestivních varování, že 'hrozí nebezpečí', že lidé okolo iniciativy D. O. S. T. spolu s prezidentem jsou základem nějaké nové politické síly," pousmál se Bátora.

A na otázku, zda je obava těchto budovatelů třetích cest v čele s panem Schwarzenbergem a Kalouskem oprávněná, odpověděl s úsměvem: "Inu všechno je dnes, a což teprve zítra, možné."

Podle Ladislava Bátory snese mediální lynčování, kterému byl vystaven v posledních měsících srovnání s dobou po vyloučení ze studia v roce 1975 či s jeho trestním stíháním v letech 1983 až 1985. Možná je prý ale ještě mnohem horší, protože tenkrát v něm bylo více naděje, že ještě přijdou lepší časy. Podle mne bylo mediální lynčování Ladislava Bátory srovnatelné s lynčováním Václava Klause v období kolem Sarajevského atentátu. Stejně jako tehdy na Váslava Klause, tak i nyní na Ladislava Bátoru šlo o neskutečně podpásové a sprosté pomluvy o nacismu a hnědých košilích, které šířili a šíří nadále pravdoláskovci. Václav Klaus útoky ustál na jedničku a s odstupem času bych si troufla napsat, že ho dokonce posílily. Kéž by se totéž stalo i v případě Ladislava Bátory a podařilo se mu spolu s panem prezidentem naši společnost probudit z letargie a po dvaceti letech konečně dokončit revoluci vybudováním kapitalismu a svobodné společnosti u nás. Je to úkol takřka nelidský, ale protože mají nad sebou požehnání pana arcibiskupa Dominika Duky, tak věřím, že jim v tom pomůže Bůh a že se naše společnost pomatená všemi možnými i nemožnými -ismy navrátí ke své více než tisícileté kulturní tradici - ke svobodě, demokracii a křesťanským kořenům.

Ivana Haslingerová 

SLEDUJEME téma: Ladislav Bátora

Celý text akademiků ZDE

Čtěte více:
Vědecké kapacity: Pryč s Bátorou. Nesnáší inteligenci jako nacisté
Bátora si s Klausem na Hradě vychutnal jazz i rozhovor na pravici
Chládek (ČSSD): Bátora jako učitel vlastenectví? Snad jen špatný sen!
Chládek (ČSSD): Nahradí Bátora na MŠMT odbornost „rasovou čistotou"?
Sedm učitelů napsalo Dobešovi: Jste příklad náckovství

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Fragmenty.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…