Bátora splnil svou misi, vyzdvihují konzervativci svého hrdinu

17.10.2011 11:43

Ladislav Bátora v pátek rezignoval na post vicekancléře na ministerstvu školství. Jeho rozhodnutí ocenil web ultrapravice Národní myšlenka článkem Mise splněna. Vyzdvihl, jak média poskytla PR konzervativnímu pohledu a pravicovému myšlení.

Bátora splnil svou misi, vyzdvihují konzervativci svého hrdinu

Web uvítal Bátoru zpátky do života. „Ladislav Bátora mlčící, plnící „v zájmu vlády" roli umlčeného otloukánka, pro nás význam nemá, ať už by jeho úkol na MŠMT měl být kdovíjak gigantický. Chceme a potřebujeme ho živého, aktivního, burcujícího," píše se v článku Mise splněna.

Celá Evropě spěje k zásadním změnám

Podle webu Národní myšlenky se kauzy kolem Bátory dostalo nebývalého PR. „Povinně pobouřená veřejnost se při předkládání strašlivých důkazů viny povinně nebouřila, ale jen krčila nechápavě rameny. Tankové brigády masmédií vyrazily rozdrtit nepřítele svými pásy, ale uvízly v křížové palbě klesajících nákladů, nedůvěřivých čtenářů a nových internetových médií. Nedosáhly ničeho, jen se jim povedlo nafouknout nevýznamnou kauzu do obřích rozměrů," vysvětluje server narmyslenka.cz.

Pravicové myšlení a konzervativní pohled na svět je podle serveru slyšet jako nikdy předtím. „Celá Evropa spěje k zásadním změnám a Nový řád ke svému zhroucení. Tak si do něj pojďme pořádně kopnout. S Láďou Bátorou zpátky na naší straně," uzavírá článek Mise splněna.

Nečas i Dobeš v případě Bátory selhali

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka prohlásil, že Bátora měl odejít už dávno. Ministr školství Josef Dobeš (VV) se jeho udržováním na resortu dostával do stále trapnější pozice. Dobeš i premiér Petr Nečas (ODS) měli proto jednat principiálně a bez váhání. V této kauze selhali, myslí si Sobotka.

Bátora byl kritizován za to, že kdysi kandidoval za ultranacionalistickou Národní stranu. Ředitel politického odboru Hradu Ladislav Jakl poukázal na to, že tato strana sice byla ve své době malé „obskurní" uskupení, ale nikdy neměla problémy se zákonem.

Odchod Bátory ze školství je ukázka diktatury politické korektnosti

Jakl označil odchod Bátory ze školství za ukázku diktatury politické korektnosti. Prý je to člověk, který byl třičtvrtě roku cílem útoků nejvyšších státních představitelů.

Jakl se dále obává, že politická korektnost, která semlela Bátoru, bude znamenat vzájemný teror ve společnosti, kdy se lidé budou zadupávat za to, že použili normální zdravý selský rozum.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…