První stopa po zmizelém místostarostovi z Brna. Doklady u dálnice

20.10.2011 15:35

VÍME PRVNÍ Téměř čtyřicet kilometrů od místa, kde bylo nalezeno jeho auto, se našly doklady pohřešovaného místostarosty městské části Brno - Židenice Aleše Vytopila (ODS).

První stopa po zmizelém místostarostovi z Brna. Doklady u dálnice

Pozor na podezřelé auto

„Doklady byly nalezeny v travnatém porostu poblíž nájezdu na Ostrovačice na dálnici D1 ve směru na Prahu. Kriminalisté žádají případné svědky, kteří by si v těchto místech všimli něčeho podezřelého například auta, ze kterého někdo něco vyhazoval, nebo nezvyklé pohyby aut či jejich posádek v těchto místech aby své poznatky zavolali na linku 158," řekla ParlamentnímListům policistka Petra Vedrová.

První stopa po více než měsíci

Policie od záhadného zmizení muže, jehož auto se našlo v Brně - Mariánském údolí pracuje i s variantou, že se stal obětí trestného činu, čemuž může nález dokladů dosvědčovat. Vytopil, který bude mít 12. listopadu 37 let zmizel devátého září, je pohřešován už od 10. září a na podrobnosti vyšetřování případu je uvaleno embargo.

Více o Brně ZDE

O průběhu pátrání nevědí bližší podrobnosti ani jeho radniční kolegové, kterým však jeho nepřítomnost v úřadu a koalici už přidává vrásky na čele. V Židenicích je vedení obce složeno z koalice ODS - ČSSD a Vytopil byl jedním ze tří místostarostů. Na starosti měl oblast územního plánu, správu financí a evropských fondů.

„Je to velmi nepříjemní situace, kterou však musím již pomalu začít řešit. Jak pokračuje pátrání, nevíme, policie stále udržuje nad okolnostmi vyšetřování embargo.

A i když jde o choulostivý problém, musíme i vzhledem ke koaličním dohodám začít jednat o dalším postupu. Připravujeme se na to na jednání prosincového zastupitelstva. Dál už otálet nemůžeme. Další zastupitelstvo je totiž až v únoru příštího roku a to by mohlo být pro chod radnice přece jen dlouho," uvedl místostarosta Karel Bernášek (ČSSD).

Za zmizení může nevěra?

Při pátrání se spekulovalo, že za zmizením může být i jeho údajný mimomanželský vztah. Rodina to však vehemetně popírá a i další okolnosti naznačují, že může jít spíše o dosud nezveřejněné obchodní vztahy, které mohly vyplývat právě z Vytopilovy funkce na radnici.

Více o Brnu-Židenicích ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Šimák

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…