Sněm TOP 09: Schwarzenberg pronesl prezidentský projev

23.10.2011 10:17

V kandidátském projevu na post předsedy strany Schwarzenberg Čechy varoval, že přichází těžké časy. Mimo to ovšem přednesl standardní projev vážného zájemce o Hrad. Český prezident je prý strážcem politické odpovědnosti a morálky.

Sněm TOP 09: Schwarzenberg pronesl prezidentský projev
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg se znovu stal předsedou strany.  Své spolustraníky v projevu vyzval, aby všechny síly napřeli k přípravě na krajské volby. Blíží se totiž těžké časy a krajské volby rozhodnou mimo jiné i o dalším osudu TOP 09. Půjde o sezónní stranu nebo se natrvalo usadí v českém politickém spektru? ptá se kníže.

Česko čekají těžké časy

„Jdeme do těžkých dob, neboť by se musel stát zázrak, aby se stávající hospodářská krize nedotkla také této země. Musíme přiznat této vládě, že jsme se snažili jakž takž připravit na dobu, která přijde. Ale jsem přesvědčen, že to zvládneme," doufá Schwarzenberg.

Spolustraníci si viditelně přáli, aby je v těžkých časech vedl právě on, protože obdržel přes devadesát pět procent hlasů delegátů. "Děkuji vám, uvědomuji si, že sám předseda nedokáže nic. S pomocí boží vás nezklamu a půjdeme společně do těžkého boje."    

Kníže ve svém projevu připomněl i to, že TOP 09 musí důkladněji vykládat reformy občanům. Musí říci, proč reformy dělali. S tím souvisí i příprava na krajské volby. V nich se rozhodne o dalším osudu TOP 09. Je třeba připravit vizi rozvoje pro každý kraj. Tato vize bude spojena jedním základním bodem, a to odpovědností.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…