Klaus by se mohl vrátit jako předseda ODS, říká Blažek

23.10.2011 19:35

Místopředseda občanských demokratů Pavel Blažek poskytl rozhovor deníku Právo, ve kterém uvedl, že by se prezident Václav Klaus mohl po skončení svého funkčního období do strany vrátit a opět ji vést. Vliv Víta Bárty ve VV už ho prý neznervózňuje.

Klaus by se mohl vrátit jako předseda ODS, říká Blažek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Myslím si, že jako člověku, který ODS založil, mu není lhostejné, jakým způsobem se ODS vyvíjí, a osobně bych se nedivil ať už jeho otevřené, nebo skryté ambici, pokud jde o vedení ODS,“ uvedl Blažek s tím, že je jasné, že ambici zůstat ve veřejném životě má Klaus nepochybně.

K tématu Klaus zpátky v ODS? Nechceme, zní z krajů


Problémy v koalici jsou podle něj způsobeny i tím, že TOP 09 je často krátkozraká a vnáší mezi ostatní strany spory. „Zejména výroky Miroslava Kalouska jsou stále vedeny pokusem vymezovat se vůči ODS. Tyto pokusy nejsou příliš úspěšné,“ říká.

Blažek zároveň dodal, že na Věci veřejné svůj negativní názor příliš nezměnil, přestože se mu zdá, že vliv Víta Bárty už je mnohem menší než dřív. Rozhodně ale odmítá, že by spory v koalici nějak ovlivňovaly schvalování reforem – pokud by tomu tak bylo, ODS by ve vládě setrvávat neměla.

Čtěte:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …