Dozvuky sněmu TOP 09: Členové píší, jak je kníže skvělý

25.10.2011 6:02

"Pan Karel Schwarzenberg je pro mne strážce morálky a věřím, že kolem sebe dokáže shromáždit ty nejchytřejší hlavy ve státě. Nepochybuji o tom, že pokud by byla přímá volba, byl by výsledek jednoznačný,“ řekl po skončení víkendové sjezdu krajský předseda TOP 09 Miroslav Nádvorník. Kladné ohlasy v tiskových zprávách uveřejnili také další členové partaje.

Dozvuky sněmu TOP 09: Členové píší, jak je kníže skvělý
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

"Neznám jinou osobnost s tak vysokým osobním kreditem a charismatem monarchy. Věřím ideám a morálním hodnotám Karla Schwarzenberga," uvedla k jeho kandidatuře na prezidenta místopředsedkyně regionální organizace Pardubice-Chrudim Vlaďka Michalová "Pan Schwarzenberg by měl být prezidentem, aby tato funkce došla svého naplnění a aby se morálka začala zvedat ze dna, na kterém v současnosti zcela jistě je, a to za současného mlčenlivého přihlížení hradní reprezentace!," dodal Jiří Horák, předseda regionální organizace Pardubice-Chrudim.

 "Pro mě byl sněm jedinečnou příležitostí dva dny se potkávat a diskutovat s kolegy z jiných krajů a regionů. Vzhledem k tomu, že celostátní sněm je nejvyšším orgánem strany, delegát se přímo účastní na volbě nejvyššího vedení a je tedy zodpovědný za budoucí vývoj strany," konstatoval Miroslav Nádvorník.

Jak o víkendu informovali redaktoři ParlamentníchListů.cz, sněm TOP 09 probíhal od sobotních i nedělních ranních hodin poměrně v poklidu, v kuloárech panovala příjemná atmosféra, politici působili vyrovnaně a nešetřili úsměvy. Schwarzenberg u projevů pospával, některé nudné projevy delegáti trávili spíše než v sále u občerstvovacích stolů.

Volba předsedy ani prvního místopředsedy TOP 09 nepřinesla žádné překvapení. Stávající předseda Karel Schwarzenberg dostal 95,86 procent hlasů, staronový první místopředseda Miroslav Kalousek 95,29 procent hlasů delegátů celostátního sněmu v Hradci Králové.

ZASTAVTE SE:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…