Novela o veřejných zakázkách? Podle ČSSD zmatek a lajdáctví

26.10.2011 20:08

Aby měla novela zákona o veřejných zakázkách opravdový smysl, musí být jasně vyřešena účast firem s neznámými vlastníky. Sociální demokracie bude podle středečního prohlášení i nadále prosazovat jednoduchou myšlenku: kdo chce peníze z veřejných zdrojů, musí se zcela odhalit, musí mít jasně čitelnou vlastnickou strukturu.

Novela o veřejných zakázkách? Podle ČSSD zmatek a lajdáctví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

K tématu se vyslovil také stínový ministr pro místní rozvoj za sociální demokracii Petr Hulinský. Ten řekl, že "je to ostatně názor, kterým se kdysi prezentovaly i Věci veřejné. Proto mě překvapuje, že tuto svou pozici viditelně opouštějí. Namísto toho nyní ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský přichází s návrhem, aby vítěz soutěže měl povinnost doložit vlastnictví osob, které mají ve společnosti vyšší podíl než 10 procent. Takový návrh mi připadá nedostatečný a polovičatý,"

Zato prý přesně vystihuje přístup ministerstva a Věcí veřejných k přípravě novely o veřejných zakázkách. "Doprovází ho totiž zmatek, ukvapenost a lajdáctví. Namísto pečlivě chystané novely tu tak máme spíš jasný příklad, jak by se neměly zákony připravovat. Smutné je, že se tak děje v případě jednoho z klíčových zákonů pro oblast boje proti korupci," dodal Hulinský v prohlášení zaslaném ParlamentnímListům.cz.

K TÉMATU:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…