Nečas se smíchem: Kdo uteče na fotbal, bude zastřelen

02.11.2011 7:56

Díky zdlouhavému jednání sněmovny o reformních zákonech přišla řada poslanců o sportovní zážitek v podobě fotbalového zápasu Barcelony s Plzní. Sál neopustili ani takoví sportovní fandové jako Jiří Šlégr (ČSSD) nebo ministr kultury Jiří Besser (TOP 09). Z toho lze usoudit, že ve sněmovně teď jde opravdu o hodně.

Nečas se smíchem: Kdo uteče na fotbal, bude zastřelen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

O včerejší zápas Plzně s Barcelonou byl mezi sportovními fanoušky velký zájem. Přestože by utkání rádi viděli i někteří zákonodárci, měli smůlu. Sportovní požitek jim byl odepřen jednak díky nepřetržitým obstrukčním projevům opozice, ale také usnesením koalice, že budou zákonodárce jednat v podstatě nepřetržitě. A co by se stalo poslancům, kteří by na utkání přesto odešli? O tom dnes informuje server Novinky.cz

Kdo vydrží déle?

Opoziční poslanci z řad ČSSD a KSČM se od včerejška opakovaně pokouší nekonečnou schůzi přerušit. Nutí tak poslance koalice k tomu, aby zůstávali ve sněmovně ve svých lavicích a opakovaně dokazovali svou hlasovací převahu. Premiér Petr Nečas (ODS) dokonce v žertu pohrozil, že ten koaliční poslanec, který by opustil sál a odešel na fotbal, by byl zastřelen.

„Byl by zastřelen před nástřelným valem," žertoval premiér. Jak přiznal Právu, mohl na fotbal jít, nabídku dostal, ale „prozíravě" ji nepřijal. Stejně tak prý tušil zradu i předseda zahraničního výboru David Vodrážka (ODS) a lístky odmítl. Premiéra poněkud rozesmutnilo, že všichni shání lístky na Barcelonu a zapomínají na národního šampiona Plzeň.  

Jednání sněmovny: Více ČTĚTE ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…