Kubice jede na Šluknovsko. Starostové si stěžují. Chtějí více policistů

07.11.2011 16:31

Už téměř tři měsíce uplynuly od začátku rasových nepokojů ve Šluknovském výběžku a konečně jej navštíví ministr vnitra Jan Kubice. V úterý odpoledne by se měl pokusit zmírnit nespokojenost tamních starostů, kterým vadí nízké počty policistů v regionu.

Kubice jede na Šluknovsko. Starostové si stěžují. Chtějí více policistů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Kubice

Nepokoje začaly 7. srpna, kdy skupina Romů v Novém Boru napadla mačetami návštěvníky baru. Ač se zdálo, že se situace konečně uklidňuje, koncem října došlo k dalším dvěma útokům. Starostové si stěžuj hlavně na to, že ministr nedodržel slib, že se s nimi bude scházet jednou měsíčně a nebudou také klesat počty policistů.

SLEDUJEME témata: Šluknovsko a Romové

"Jednání se uskuteční na šluknovském zámku a potrvá zhruba hodinu a půl, ohlášeno je okolo deseti starostů," řekl dnes mluvčí resortu Pavel Novák. "Ministerstvo si řeklo, že nechce všechny starosty, jen deset z celkových 18, za ta větší města. Takže mě to nezajímá," řekl starosta Jiřetína pod Jedlovou a předseda Sdružení pro rozvoj Šluknovska Josef Zoser.

O problémech s mluví stále méně a místní se bojí, že se na ně zapomíná. "Mám trochu obavu z toho, že se v nastartovaných a hlavně slibovaných řešeních nebude dále pokračovat. Nevidím žádný akční plán, kde by byly seřazeny návrhy změn dle priority ani jejich financování a časový horizont," řekl starosta Rumburku a senátor Jaroslav Sykáček (ČSSD).

Kam dál:
Ostrava je ohrožena Romy. Primátor: Klid, řešíme to tady jako v Madridu
Zeman k Romům: Živit se prací, ne dávkami. Nepracuješ, nedostaneš
Vnitro varuje před šířením nepokojů ze Šluknovska

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…