Klaus jmenuje ministra průmyslu ve středu. Jméno tají

15.11.2011 14:33

Prezident Václav Klaus jmenuje ve středu v 11:00 nového ministra průmyslu a obchodu. Informoval o tom dnes mluvčí prezidenta Radim Ochvat. Jméno nového člena vlády zatím Hrad ani premiér neoznámili. Spekuluje se o poslanci ODS Michalu Doktorovi či předsedovi jihočeské ODS Martinu Kubovi. Kocourek odešel z vlády kvůli aféře kolem podezřelého obchodu s 16 miliony korun, které skončily na účtu jeho matky.

Klaus jmenuje ministra průmyslu ve středu. Jméno tají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Nečas jednal o vládním angažmá minulý týden s poslancem ODS a ekonomickým expertem strany Michalem Doktorem. Ten ČTK v pátek řekl, že Nečas jeho odpověď zná a že rozhodnutí je nyní jen na premiérovi. Podle zdrojů ČTK v ODS, které nechtěly být jmenovány, je ale mezi vážnými kandidáty na nového ministra také předseda jihočeské ODS a náměstek hejtmana Jihočeského kraje Martin Kuba.

Sledujeme téma Zbohatnutí Kocourkovy matky

Kocourkovu demisi přinesl Nečas na Hrad v pondělí. Uvedl přitom, že o funkci ministra průmyslu a obchodu hovořil s více kandidáty. Nechtěl ale naznačit, ke komu se kloní. Premiér v pondělí odhadl, že nového ministra vybere nejpozději příští týden. Kromě Doktora a Kuby média zmiňovala mezi možnými Kocourkovými nástupci také šéfa poslanců ODS Zbyňka Stanjuru, předsedu ústecké ODS Jana Kubatu či někdejšího ministra průmyslu Martina Římana.

Kocourek se rozhodl odejít z vlády ve středu po schůzce s premiérem Nečasem. Možnost korupce v souvislosti s 16 miliony korun na účtu své matky popřel. Prohlásil, že peníze byly jeho a svěřil je společnosti Key Investments proto, aby je skryl před svou ženou, se kterou se v roce 2008 rozváděl. Politici vládní koalice i někteří jeho straničtí kolegové ale uvedli, že ministr vysvětlení peněz nezvládl, a chtěli jeho odchod.

Související:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…