Dobeš navrhl, aby řidiči dostávali značku na celý život

15.11.2011 16:03

Ministr dopravy Pavel Dobeš (VV) by rád prosadil, aby každý řidič dostal svou osobní SPZ na doživotí. Lidé by tak nemuseli měnit poznávací značku při koupi nového automobilu nebo ve chvíli, kdy se přestěhují do jiného města.

Dobeš navrhl, aby řidiči dostávali značku na celý život
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Pavel Dobeš

Změnu chystá ministerstvo v rámci novely silničního zákona. Měla by mu ušetřit až polovinu ze zhruba 200 milionů korun ročně, které nyní platí za výrobu a distribuci někdejších "espézetek".

Hlavně ušetřit

Zavedením "značek na doživotí" se podle něj odstraní potřeba vyrobit a zaplatit téměř jeden milion značek kvůli nové registraci převáděných ojetých aut. Tato přeregistrace je nutná při převodu aut mezi kraji.

"Ročně se vydá zhruba 1,6 milionu registračních značek. Nových aut je vyrobeno kolem 300 tisíc a dalších 400 tisíc je dovezeno, ty vždycky budou mít nové značky. Zbytek jsou přeregistrace," řekl ČTK ředitel ministerského odboru silniční dopravy Miroslav Tůma.

Čtěte také:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…