Poslanec je už rok nemocný. Asistenti pracují za něj

27.11.2011 9:46

Poslanec ČSSD Petr Jalowiczor je vážně nemocný a kvůli tomu už přes rok nechodí do Sněmovny. Mandátu ani poslaneckého platu se však vzdát nehodlá. Jeho asistenti tvrdí, že práce mají stále dost.

Poslanec je už rok nemocný. Asistenti pracují za něj

Jalowiczor není trvale upoután na lůžko, ale nemoc mu znemožňuje docházet do Sněmovny. „Jedná se o těžké nádorové onemocnění, které vyžaduje dlouhodobou léčbu," sdělil iDNES.cz jeho asistent Pavel Kawulok.

Poslanecký plat ale stále pobírá a 35 tisíc korun hrubého si mezi sebou dělí i trojice jeho asistentů Pavel Kawulok, Ryszard Konderla a David Mareček. Ti tvrdí, že práce mají stále dost. „Ryszard Konderla působí v Praze a zajišťuje cca 60 procent záležitostí souvisejících s chodem kanceláře ve Sněmovně, například korespondenci. Zbytek zajišťuji já. David Mareček působí v regionu a zajišťuje přibližně 10 procent tamější agendy především v oblasti Frýdlantska, zbytek mám na práci já," uvedl Pavel Kawulok, který se stará o poslancův služební e-mail.

Asistenti se nezastaví

Asistenti chodí za Jalowiczora i na stranické schůze. „Okresní organizace ČSSD, které je poslanec členem, má 46 místních organizací a patří k největším v celé ČR. Práce je časově náročná," brání se Kawulok.

Poslanci ČSSD na Jalowiczora netlačí, aby mandát složil. „Je to citlivá otázka a vnímám to velmi těžce. Jeho stav se stal velmi vážným během několika měsíců poté, co se mu narodil syn. Je třeba počkat, až se jeho stav zlepší, pak se musí rozhodnout on sám, jestli složí mandát," řekl iDNES.cz předseda poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc.

Čtěte více:

Největší sněmovní absentér je málo známý sociální demokrat

Místostarosta pražské ČSSD: Kam se poděla morálka?

Houska z ČSSD: Teď má ve straně Paroubek zločince z Libčevse

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…