TOP 09 posiluje, ukazuje průzkum. Zelení pozor, návrat je nejistý

02.12.2011 11:48

Vládní straně TOP 09 se vrací podpora, kterou měla ve volbách 2010. Obě parlamentní opoziční strany od léta oslabují, dlouhodobě si však udržují vyšší podporu než v posledních volbách.

TOP 09 posiluje, ukazuje průzkum. Zelení pozor, návrat je nejistý

Průzkum volebních preferencí společnosti Factum Invenio potvrdil, že by v případě konání voleb zvítězily levicové strany. Sociální demokraté a komunisté by obsadili 106 křesel v poslanecké sněmovně z dvou set. Nejsilnější vládní strana ODS si drží stabilní okruh příznivců. TOP 09, která v průzkumech dosud ztrácela, opět posiluje. Volilo by ji přibližné stejné procento občanů jako v loňských volbách. Absolutním propadákem by si prošly jen Věci veřejné, kterým vyjádřilo podporu pouze 2,5 procenta oslovených voličů.

Propadlo by celých sedmnáct procent hlasů

Věci veřejné již delší čas pohybují v průzkumech pod hranicí pěti procent potřebných ke vstupu do sněmovny. Zdá se tedy, že toto jejich vládní angažmá bylo prvním ale také posledním. Ve sněmovně by je nahradili lidovci, kteří hranici pěti procent překonávají pravidelně.

Celý průzkum ZDE

Otazník visí nad Stranou Zelených. Ta v některých průzkumech nezbytnou hranici překoná, v jiných zase ne, zkrátka tato strana nemá nic jisté. Za zmínku stojí, že by propadly nejen hlasy pro Věci veřejné se ziskem dvě a půl procenta, ale i hlasy pro další tentokrát neparlamentní strany. Vniveč by podle průzkumu přišlo přes sedmnáct procent odevzdaných hlasů.  

Související:

Průzkum STEM: V preferencích výrazně posílili komunisté. Dotahují ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…