Ústecký kraj nakoupil vánoční stromky. Jeden stál 11 800 korun

02.12.2011 17:20

Celkem 169 umělých stromků dostaly před Vánoci střední školy a sociální zařízení v Ústeckém kraji. Koupil jim je krajský úřad, kterému prý zbyly peníze. Jeden stromeček stál kraj 11 800 korun, což některým lidem z obdarovaných institucí přijde přehnané, raději by prý ocenili užitečnější dárek. Mimo záznam dokonce říkají, že podobný stromek s výzdobou by sami nekoupili ani za mnohem menší částku. Zakázka stála přes dva miliony korun. Jednatel dodavatelské firmy řekl, že cena je dobrá, oproti ceníku dokonce o 25 procent nižší.

Ústecký kraj nakoupil vánoční stromky. Jeden stál 11 800 korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Zhruba dva metry vysoký stromek i s výzdobou a osvětlením dostaly instituce na konci listopadu. "Jeden kompletní stromeček včetně dodávky stál 11.800 korun," řekla ČTK mluvčí krajského úřadu Magdalena Hanáčková. V ceně podle ní byla i výzdoba, balné a doprava. Stromky dodala firma MK-mont illuminations z Klášterce nad Ohří. Stromky prý úřad vybral proto, že při rozdělení na jednotlivé organizace zbývala jen malá částka.

V Tescu za 1600

Jeden z ředitelů dal na školní web komentář, kde kraji za stromeček v ceně dataprojektoru ironicky děkuje. Jiní jdou pod podmínkou anonymity ještě dál. "Připadá mi to jako plýtvání penězi, je to dost předražené. Obzvlášť když v nákladech bojujeme s každou desetikorunou," řekl ČTK ředitel jedné z velkých středních škol. Stromeček mu navíc ještě ani nedorazil. "Po víkendu ho ještě jednou obejdu, třeba pod ním budou papíry do kopírky, nová žárovka do mého blikajícího dataprojektoru nebo putna uhlí, až nebude na konci roku čím topit," glosoval situaci učitel teplického gymnázia Jiří Řehák.

Nejdražší umělý vánoční stromek v obchodech Tesco stojí 1599 korun, řekla ČTK mluvčí firmy Eva Karasová. "V nabídce jsou i stromky zasněžené a některé druhy jsou doplněné světly," dodala. Podle mluvčí krajského úřadu ale nejde ceny dost dobře srovnávat, protože stromky do škol nejsou asijské, nýbrž české výroby. Jednatel dodavatelské firmy Miroslav Kalina považuje cenu za dobrou. "Oproti našemu ceníku je zhruba o 25 procent nižší. Ten stromek je vysoký, hustý a s dobrou výzdobou," řekl ČTK.

Více zpráv z Ústeckého kraje ZDE

Dále čtěte:
Hřenskou silnici brzy otevřou, sporné peníze dodá ministr Chalupa

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…