Obědy ve školních jídelnách se prodraží

11.12.2011 10:57

Kvůli plánovanému zvýšení DPH se budou muset rodiče připravit na zdražení obědů ve školních jídelnách. Oběd bude stát o tři koruny více a u rodiny se dvěma dětmi se tím roční výdaje zvýší o 1200 korun.

Obědy ve školních jídelnách se prodraží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Chudoba, ilustrační foto.

Cena obědů se od roku 2008 nezměnila, nyní by ji bylo možné udržet pouze na úkor kvality. „Nikdo dnes nedovede odhadnout, o kolik to až půjde nahoru,“ uvedla pro Aktuálně.cz Bronislava Hertlová ze Zařízení školního stravování Opava. Některé jídelny zdražily obědy už v září a další plánují od ledna.

O konečné ceně obědů rozhodne nová vyhláška o školním stravování. Podle ní se navýší finanční limity na nákup potravin. Oběd by stál tak místo 27,50 Kč až 35 korun. V této ceně by musel být zahrnut hlavní chod, polévka, nápoj a případně i dezert.

Vyhláška se zabývá také obezitou školáků. Školy budou moci překročit limity na ovoce a zeleniny a nedodržet limity pro množství tuků a cukrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Hašek – král hlupáků. Na Slovensku si všimli, jak o Francii mlčel jak zařezaný

14:49 Dominik Hašek – král hlupáků. Na Slovensku si všimli, jak o Francii mlčel jak zařezaný

„Hašek prošustroval miliony a teď je za krále hlupáků“, i takto se dnes na Slovensku mluví o slavném…