Klaus se přihlásil jako dobrovolník pro zničení eura

13.12.2011 13:37

Za "velkou lež" označil prezident Václav Klaus negativní důsledky případného ústupu Evropské unie od eura. V pondělí se po přednášce na Vratislavské univerzitě podle serveru gazeta.pl napůl v legraci přihlásil jako dobrovolník na likvidaci jednotné evropské měny.

Klaus se přihlásil jako dobrovolník pro zničení eura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

"Může to mít tragické následky, pokud by se to stalo chaotickým způsobem," řekl Klaus o scénářích po případném konci eura. "Ale pokud (by unie od eura) odešla plánovaně a organizovaným způsobem, proběhlo by to klidně," uvedl prezident, který patří ke známým kritikům evropské integrace.

Mám zkušenosti z dělení Československa, říká prezident

Připomněl, že v 90. letech se podílel na klidném dělení tehdejšího Československa a na zavedení samostatné české a slovenské koruny. "Pokud bude třeba likvidovat euro, hlásím se jako dobrovolník, protože mám zkušenosti v rozmontování československé měnové unie," prohlásil Klaus.

Český prezident je ve Vratislavi na dvoudenní návštěvě. Dnes se jel tramvají podívat na nový stadion, na kterém si příští rok v rámci evropského fotbalového šampionátu zahrají i čeští fotbalisté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

14:52 Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

Mohou někteří zaměstnanci České pošty doručovat klientům balíky podle toho, jestli se jim chce, nebo…