Aktivista Bok dostal za napadení strážníka podmínku. Vinu stále popírá

15.12.2011 21:14

Aktivista a šéf spolku Šalamoun John Bok dostal za napadení strážníka pětiměsíční trest odnětí svobody podmíněně odložený na zkušební dobu jednoho roku. Bok však obvinění stále popírá a brání se, že příslušník městské policie napadl jeho, když se zastal Romů. Pravdy se bude pravděpodobně dovolávat až u Nejvyššího soudu.

Aktivista Bok dostal za napadení strážníka podmínku. Vinu stále popírá
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

„Opakuji, že žiju ve zvráceném právním systému a že jsem žádnou facku nedal,“ řekl aktivista ČT. Dodal, že soud raději uvěřil naprosto rozdílným výpovědím strážníků, než běžnému občanovi.

K incidentu došlo minulý rok, když policie řešila dopravní přestupek. Bok se vyřítil z křoví a začal na strážníky křičet, aby nechali kontrolované lidi na pokoji. Následně jednoho strážníka udeřil do ruky a obličeje. Ten byl kvůli následným bolestem 42 dnů v pracovní neschopnosti.

Podle Boka proběhlo střetnutí trochu jinak. Policista se prý k čtveřici Romů ve vozidle choval agresivně a xenofobně. Strážníci prý bezdůvodně lustrovali celou posádku a navíc ženě vyhrožovali zatčením. Při potyčce si prý začali policisté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…