Náměstek primátorky Pardubic protelefonoval skoro 100 tisíc

17.12.2011 10:28

Náměstek primátorky Pardubic Jindřich Tauber (ČSSD) měl mnohonásobně vyšší účty za služební mobilní telefon než další členové vedení města. Některé měsíce provolal i desítky tisíc korun, ale odmítá prozradit, kam volal. Rezolutně však popírá, že by volal na zpoplatněné linky, kde jsou účty desítky korun za minutu. Za deset měsíců protelefonoval přes 95 tisíc korun. Primátorka ho vyzvala, aby faktury uhradil z vlastní kapsy.

Náměstek primátorky Pardubic protelefonoval skoro 100 tisíc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Náměstek primátorky Pardubic Jindřich Tauber (ČSSD) měl mnohonásobně vyšší účty za služební mobilní telefon než další členové vedení města. Některé měsíce provolal i desítky tisíc korun. Primátorka Štěpánka Fraňková (Sdružení pro Pardubice) Taubera poslala na pokladnu města, aby peníze zaplatil ze svého, informuje dnešní Mladá fronta Dnes (MfD) v příloze pro Pardubický kraj.

Někdo se snaží zlikvidovat mou rodinu, tvrdí Tauber

Tauber odmítl možnost, že by volal na zpoplatněné linky, kde jsou účty desítky korun za minutu. "Pokud to někdo tvrdí, tak lže. Přijde mi, že se někdo snaží zlikvidovat rodinu Tauberovu," řekl deníku náměstek. Neuvedl však konkrétně, proč měl tak vysoké náklady na telefon.

Podle informací ČTK Tauber od ledna do konce října provolal celkem 95.615 korun, což je skoro pětkrát víc než tři ostatní náměstci dohromady. Průměrně protelefonoval měsíčně 9561 korun, ostatní náměstci každý 673 koruny. Nejvyšší účet měl Tauber v září, 27.716 korun, v květnu 23.154 korun. Po výzvě primátorky složil na pokladně magistrátu 50.000 korun. Než uhradil sumu za soukromé hovory, byl jeho mobil zablokován pro odchozí volání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…