Výkonná rada ODS bude řešit například pomoc eurozóně

19.12.2011 6:57

Výkonná rada ODS se dnes na svém pravidelném jednání bude zabývat českým příspěvkem na pomoc eurozóně a dalšími aktuálními politickými tématy. Širší vedení ODS se v pražském sídle strany sejde po měsíci. Jednání nemá žádný oficiální program, očekává se ale, že by se výkonná rada mohla vyslovit k otázce českého postoje k finanční pomoci eurozóně a nové unijní dohodě o větší kontrole rozpočtů členských zemí.

Výkonná rada ODS bude řešit například pomoc eurozóně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

 Česká republika nejprve váhala, zda se ke smlouvě, na jejímž vzniku se dohodli lídři EU minulý pátek, vůbec připojí. Nakonec vláda rozhodla, že se trojice českých vyjednavačů bude účastnit přípravy dokumentu, který má být hotov na jaře a teprve poté na základě konkrétní podoby smlouvy padne poslední slovo. O půjčce pro Mezinárodní měnový fond (MMF) mající přispět ke stabilizaci eurozóny kabinet také zatím nerozhodl. Vyžádá si předtím další informace a analýzy, mimo jiné také od MMF samotného.

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) míní, že by Česko mělo jednat o podmínkách půjčky či o jejím snížení. TOP 09 se ale kloní k poskytnutí půjčky, ODS a Věci veřejné jsou spíše proti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …