Michal David odmítl zpívat v Lucerně během státního smutku

21.12.2011 8:05

Ode dneška až do pátku bude platit státní smutek. To znamená nejenom omezení provozu heren a kasin, ale i zrušení některých zábavných akcí. I zpěvák Michal David odvolal dva velké koncerty v pražské Lucerně. Upozorňuje na to deník Blesk.

Michal David odmítl zpívat v Lucerně během státního smutku
Foto: rep
Popisek: K úmrtí Václava Havla

Koncerty Michala Davida se měly odehrát ve středu a ve čtvrtek. Přesunuly se ale na 6. a 7. února 2012.

„Nedovedu si představit, že v době národního smutku budu zpívat právě v Lucerně rodiny Havlových Nonstop, já chci žít nonstop,“ vyjádřil se David pro Blesk.

V Lucerně bude lidová smuteční slavnost

Ivan Havel, bratr zemřelého exprezidenta, chce v Lucerně uspořádat lidovou smuteční slavnost. Má na ní zahrát třeba skupina The Plastic People Of The Universe.

Vše k tématu skon Václava Havla

Koncerty ve středu a ve čtvrtek zruší i Česká filharmonie, zahraje ale ve Vladislavském sále a také během smutečního obřadu. Skupina Tři sestry na druhé straně nezrušila tři koncerty v Paláci Akropolis, hodlá ovšem uctít památku Václava Havla minutou ticha.

Ve čtvrtek má vystoupit Jitka Zelenková v Divadle Hybernia. Zpěvačka Aneta Langerová stále zvažuje, zda uskuteční vystoupení ve čtvrtek a v pátek v kině Bio Oko.

Z Ankety Sportovec roku se stane pocta Václavu Havlovi

Byly zrušeny kulturní akce na trzích na Staroměstském náměstí. Ve čtvrtek večer zde měl vystoupit například zpěvák Tomáš Kočko. Dnes zde ale vystoupí mužský vokální soubor, který přednese chrámové a duchovní zpěvy k uctění Havlovy památky. Následovat má hra na zvonkohru.

Po tři dny má být omezený provoz sázkových kanceláří, heren a kasin. Nebude možné sázet v Sazce. Losování loterie Sportka, Šťastných 10, Euromiliony, Tipšestka nebo kurzové sázky na internetu fungovat mohou.

V pátek se na minutu zastaví MHD v Praze

Nemají být omezeny sportovní utkání, ale na nich držena minuta ticha. Vyhlášení ankety Sportovec roku 2011 se neponese v duchu humoru, vtipu a zábavy, ale přepracuje se na poctu zesnulému Václavu Havlovi a bude ji vysílat ČT 4 místo prvního programu.

V pátek v pravé poledne se zastaví také pražská MHD. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…