Kouzlo Vánoc ovlivnilo i politiky. Hašek opět rozdával svůj plat

24.12.2011 6:06

Vánoce mají magické kouzlo. Bez nadsázky. Přesvědčily se o tom téměř dvě stovky účastníků velkého charitativního vánočního koncertu, který se o víkendu uskutečnil v Ostravě. Mezi diváky totiž byly nejen děti z dětských domovů či škol, ale také mnozí politikové, kteří občas „ve službě“ jen těžko hledají společnou řeč.

Kouzlo Vánoc ovlivnilo i politiky. Hašek opět rozdával svůj plat
Foto: Martin Šimák
Popisek: Jihomoravský hejtman Michal Hašek na předvánočním koncertu v Ostravě předává šek

U vánočního stromu a za zpěvu koled se však všechny nesoulady jakoby mávnutím kouzelného proutku vytratily. Při nejznámější české vánoční písni Narodil se Kristus pán se tak divákům nabídla dost neobvyklá podívaná. Společně a nahlas si ji totiž zazpívali například předseda Asociace krajů a jihomoravský hejtman Michal Hašek spolu s „véčkaři“ Radkem Johnem nebo Vítem Bártou, výrazně si notoval i moravskoslezský Hejtman Palas a řada dalších politiků z různých stran. Zpěváky z řad politiků významně podporovali profesionálové se školenými hlasy jako muzikálová hvězda Pepa Vojtek. operní diva Andrea Kalivodová, pěvec Peter Dvorský, zpěvačka a herečka Kateřina Brožová či houslový virtuos Václav Hudeček. A těm všem významně pomáhali zase zpěváčci ze známého chlapeckého pěveckého souboru Boni pueri.

Pro předvánoční čas, který je vždy očekáváním na příchod a narození Ježíška, byly symbolické dvě omluvenky hostů, se kterými se rovněž počítalo. na koncert nemohl kvůli narození vnoučka Alexandra přijet komunista Vojtěch Filip a u svých „jesliček“ v Praze se radoval z narození dcerky Aničky tatínek Dalibor Mlejnský, starosta Prahy 11 za ODS.

„Doufám, že tak, jak jsme si rozuměli zde, budeme si bez ohledu na to, kdo je v jaké straně či jestli je ve vládě nebo v opozici, rozumět i po Novém roce a půjde nám všem především o to, abychom co nejvíce pomohli občanům a celé zemí. Jinak se totiž může stát, že nás vyhází všechny,“ uvedl Michal Hašek. Ten také dal padesát tisíc ze svého poslaneckého platu, který již od svého zvolení celý rozdává, ředitelce dětského domova Lila pro postižené děti z Otnice na Vyškovsku. Na večeru, který se konal již v 16. ročníku a po celou dobu jej moderuje Radek John, se nakonec rozdalo přes 126.000 a tyto peníze dostanou nejen dětské domovy, ale také například domovy pro opuštěné matky s dětmi.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Šimák

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…