Klaus podepsal pět zákonů. I ty, co souvisí s JIMem

27.12.2011 11:43

Hned po vánočních svátcích podepsal prezident Václav Havel pět zákonů. Jeden z nich představuje soubor 72 novel a souvisí se zřízením jednoho inkasního místa a dalšími změnami daňových a pojistných zákonů. Novela z oblasti vzdělávání má zase za cíl zmírnit administrativní zátěž škol a školských zařízení.

Klaus podepsal pět zákonů. I ty, co souvisí s JIMem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Prezident Václav Klaus hned po vánočních svátcích podepsal pět zákonů. Nejvýznamnější je ten, který souvisí se zřízením jednoho inkasního místa (JIM) a dalšími změnami daňových a pojistných zákonů. Jde o soubor 72 novel zákonů, které mají umožnit zaměstnavatelům a OSVČ platit daně, pojistné na sociální zabezpečení, odvod na státní politiku zaměstnanosti i veřejné zdravotní pojištění na „jediném místě“.

Svůj podpis přiložil i pod zákon, jehož novela má za cíl zmírnit administrativní zátěž škol a školských zařízení a zlepšit podmínky fungování některých prvků vzdělávací soustavy, například plnění povinné školní docházky ve výjimečných případech a zavedení funkčního období ředitelů škol.

Vznik Finanční správy ČR

Hlava státu svým podpisem stvrdila i zákon o mezinárodní pomoci při vymáhání některých finančních pohledávek, dále zákon, který upravuje vznik Finanční správy České republiky jako soustavy správních orgánů, a dále pak zákon, jímž se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o Finanční správě České republiky.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…