Složme se na letenku pro Filipa do KLDR! Vybízí skupina fanoušků na Facebooku

31.12.2011 12:24

Ukažme, že dokážeme splnit jedno velké přání a zvláště teď v době vánoční, těmito slovy vybízí fanoušci na Facebooku na stránce "Sbírka na letenku do KLDR pro Vojtěcha Filipa". Skupina vznikla jako reakce na Filipovu oslavnou kondolenci, kterou do KLDR zaslal tento týden.

Složme se na letenku pro Filipa do KLDR! Vybízí skupina fanoušků na Facebooku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip

"V čase vánočním se mají plnit lidem jejich přání. Vojtěch Filip jedno má a bylo by moc krásné mu ho splnit!" Právě takto nabádá skupina na Facebooku k tomu, aby se lidé složili na letenku pro Vojtěcha Filipa do KLDR.

Facebooková stránka se jmenuje "Sbírka na letenku do KLDR pro Vojtěcha Filipa" a prozatím má 128 fanoušků. Na stránce nechybí ani komentáře typu - "Do Pchongjangu odjíždí také vlak a to každý pátek, symbolicky z Moskvy za pět minut dvanáct." Nebo: "Ukažme, že jsme schopni přispět na jeden velký sen!"

Filip pochválil Kim Čong-ila

Stránka je tak reakcí na kondolenční dopis předsedy KSČM Vojtěcha Filipa do KLDR. V dopise Filip chválí zesnulého diktátora Kim Čong-ila a jeho režim. Filip minulý týden ocenil zesnulého slovy, že "se obětoval, aby přinesl blaho korejskému lidu". Na své kondolenci nevidí nic závadného. "Česká republika má s KLDR normální diplomatické styky. Poslal jsem jen běžné vyjádření soustrasti a nevidím na tom nic divného. Stejně tak jsem držel minutu ticha za Václava Havla," citovaly Filipa úterní Lidové noviny (LN).

Policie nyní musí prověřit, jestli předseda KSČM Vojtěch Filip neporušil touto kondolencí zákon.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…