Pomůžeme vám se stavbou popravišť, odpověděl by prý Kim Čong-un Filipovi

30.12.2011 15:29

Šéf KSČM Vojtěch Filip poslal do Severní Koreje kondolenci ke smrti Kim Čong-ila. Sklidil za to velkou kritiku. Server lidovky.cz teď přišel s fiktivní odpovědí, kterou by mohl Filipovi naopakl poslat syn zesnulého Kim Čong-un.

Pomůžeme vám se stavbou popravišť, odpověděl by prý Kim Čong-un Filipovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip

"Vážený soudruhu generální tajemníku, velice si vážíme Vaší soudružské soustrasti, kterou jste stejně jako další miliardy lidí na celém světě projevil jménem Vaší bratrské strany u příležitosti skonu drahého nejjasnějšího vůdce korejského lidu, génia světového proletariátu a pokračovatele soudruhů Lenina, Stalina, Mao Ce-tunga, Pol Pota a Kim Čong-ila," píše redaktor Luboš Palata, jak by si představoval Kim Čong-unovu odpověď.

Nový severokorejský diktátor by zřejmě Filipovi "vysekl" pochvalu za jeho "hrdinský zápas o likvidaci proradného a prohnilého kapitalistického imperialistického systému" v Česku. A možná by mu i nabídl pomoc v boji: "Chceme Vás i Vaše soudruhy ujistit naší trvalou podporou a připraveností Vám vyslat naši bratrskou pomoc na výstavbu převýchovných pracovních táborů, popravišť a dalších zařízení, v nichž budou likvidováni příslušníci starého režimu a sabotéři a zrádci. Máme také velké zkušenosti s hladomorem, kterým lze tento problém, podobně jako to kdysi učinil soudruh Stalin na Ukrajině, také vyřešit poměrně efektivně."

Možná by pak Kim Čong-un rovněž poprosil o další dodávku tramvají, kolejnic a možná i elektřiny. "Se soudružským pozdravem Vrchní velitel, Generální tajemník, Nejvyšší myslitel, Slunce korejského lidu, Milovaný vůdce Kim Čong-un."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…