Server ocenil zajímavé politické výstřelky

01.01.2012 9:22

Kdo z politické scény by si podle vás zasloužil ocenění makekýn roku 2011? A který politik je autorem nejlepšího videoklipu? Na podobné otázky se ve své speciální ročence redaktoři serveru Aktuálně.cz, kteří politikům přidělili ocenění v celkem jedenácti kategoriích.

Server ocenil zajímavé politické výstřelky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus u řečnického pultu ve sněmovně

Asi nejmíň překvapivým laureátem ocenění se stal prezident Václav Klaus, jehož videoklip “Chilské pero“ loni zaujal bezkonkurenčně největší počet lidí. Již zpočátku bylo jasné i to, ke komu poputuje Cena Zdeňka Srstky. Ocenění pro největšího rváče si vysloužil Miroslav Kalousek, který přímo před Parlamentem ukázal, jak se také dá jednat s voličem – totiž, že škoda každé rány, která padne vedle. Nominaci v této kategorii si vysloužil také “Čaroděj dobroděj“ Babák, jemuž kdosi v pražském baru Blue Light vysklil úsměv.

Uznání se dočkal i předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka, který nejvíce zaujal módní policii. Rozhodčí údajně zaujal náruživostí, se kterou minulý rok střídal brýle. Ocenění pro čističe roku, tedy pro politika, který se nejefektivněji dokázal vypořádat s korupčníky, získal překvapivě razantní pražský primátor Bohuslav Svoboda.

Rození komici

“Půjčil jsem si od dětí.“ Exministr dopravy Aleš Řebíček zřejmě nemusel pro miliony na koupi pražské Slavie chodit daleko. Jeho chabé vysvětlení mu vyneslo bavičské ocenění Špičatá bota. V této kategorii přitom jen těsně vyhrál nad policejním náměstkem Vladislavem Husákem a silničním pirátem Alešem Trpišovským.

To ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský se zase může pochlubit tím, že jej rok a půl po nástupu do funkce 68 procent národa nezná. Tak snad mu ke zviditelnění pomůže cena Alzheimer Trophy. Zlatého Usámu za přínos mystifikaci si pak vysloužil Petr Hájek za své odvážné spiklenecké teorie. Skokanem roku se pak stal novopečený bojovník proti korupci Andrej Babiš.

Ach, to těžké francouzské víno

Každé vítězství si zaslouží patřičnou oslavu. A k té většinou patří nějaká ta sklenička alkoholu. Šťastní výherci se proto mohou zastavit za vinařem roku Vítem Bártou. Jeho jarní večírek, při kterém “padlo deset lahví těžkého francouzského vína“ na jaře málem potopil vládní koalici. Logikem roku se pak stal ředitel Šumavského národního parku Jan Stráský za své překvapivé ospravedlnění kácení stromů v bezzásahové zóně.

Na poslední cenu Objev roku žádný politik nedosáhl. Získala ji gorila Moja, první česká gorila nížinná, která se v listopadu přestěhovala do španělské gorilí rezervace.

Čtěte také:

Gazdík odstartuje ohňostroj už v osm. Nečas s Chalupou Silvestra bojkotují

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…