VV proti korupci? Jako když Krejčíř honí Pitra, píše Reflex

08.01.2012 19:45

Komentátora Petra Holce z časopisu Reflex zaujala víkendová tisková konference Věcí veřejných, kde šéf jejich poslanců Vít Bárta oznámil, že VV budou požadovat sloučení některých ministerstev výměnou za souhlas s církevními restitucemi.

VV proti korupci? Jako když Krejčíř honí Pitra, píše Reflex
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Podle Holce by to nebyl úplně špatný nápad ve chvíli, kdy by jako první byl zrušen protikorupční úřad Karolíny Peake. "Ostatně jak může vést protikorupční úřad strana, jejíhož skutečného šéfa a mecenáše stíhají za korupci? Je to stejné jako nechat Krejčíře honit Pitra!" myslí si Holec.

Voliči VV? Idioti

Dodává, že další z VV, komu by bylo bez ministerstva lépe, je ministr školství Josef Dobeš. "Jak znám Bártovy vznešené politické principy, přemýšlí znovu jen nad tím, jak zase podtrhnout koaliční partnery, a přesto v televizi vypadat jako ten čestný," píše komentátor.

Holec si ale myslí, že to skončí jen nějakým sloučením úřadů, místo kterých se budou platit jiní lidé. Proto odsuzuje ty, kteří VV volili. "Jací jsou ti, co mu ve volbách sedli na lep, idioti! Vždycky když už se zdá, že nás nemá čím překvapit, sáhne do klobouku a voila… Utěšovat se dotyční nyní mohou aspoň tím, že za idioty nejsou sami," dodává Holec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…