Vedení Pražské vodohospodářské bude řešit kauzu milionového úplatku

09.01.2012 6:55

Představenstvo Pražské vodohospodářské společnosti (PVS) dnes bude řešit důsledky kauzy, v které je z přijetí úplatku ve výši 1,6 milionu korun obviněn jeden ze zaměstnanců společnosti. Podle některých médií je obviněným ředitel divize rozvoje PVS Petr Krupička.

Vedení Pražské vodohospodářské bude řešit kauzu milionového úplatku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Protikorupční policie ve čtvrtek v této kauze obvinila dva muže, úplatek se měl týkat zajištění souhlasného stanoviska PVS ke stavebnímu povolení. Krupička byl už v pátek převeden na pozici, na které nebude mít vliv na podobná rozhodování. PVS také kvůli kauze pozastavila veškerá vydávání stanovisek ke stavebním povolením. Byla zřízena pracovní skupina, která měla navrhnout zavedení dalších opatření. Ty by měla dnes přednést představenstvu.

Nová koalice ODS a TOP 09 už na začátku prosince vyměnila členy dozorčí rady PVS. Odvoláni byli lidé spojovaní s minulou koalicí ODS a ČSSD. Následovat by zřejmě měly změny v představenstvu, případně i ve vedení společnosti. Zda nastanou už na pondělním jednání, není zatím jasné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…