Nová dozorčí rada Pražských služeb odvolala část představenstva

23.01.2012 6:06

Nová dozorčí rada Pražských služeb odvolala na svém prvním zasedání ve čtvrtek 19. ledna místopředsedu představenstva Karla Šaška (ČSSD) a člena představenstva Jiřího Janečka (ODS). Uvedl to v neděli server Česká pozice. Pokračuje tak obměna ve vedení společnosti, která se v hlavním městě stará o svoz komunálního odpadu a před časem získala také miliardovou zakázku na letní a zimní úklid.

Nová dozorčí rada Pražských služeb odvolala část představenstva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda

Zhruba před dvěma týdny odešli z dozorčí rady zástupci ČSSD a bývalý předseda pražské ODS Boris Šťastný. Radu opustil také Tomáš Raška, zástupce finanční skupiny Natland Group, která je podle některých kritiků spojována s kontroverzními lidmi z pražského byznysu. Rada poté už v novém složení pokračovala v personálních změnách odvoláním Šaška a Janečka. Funkci předsedy představenstva si udržel Patrik Roman, bratr předsedy dozorčí rady společnosti ČEZ Martina Romana. České pozici informaci potvrdil náměstek primátora a člen dozorčí rady Pavel Richter (TOP 09).

Pražská koalice pokračuje v čistkách

Do představenstva Pražských služeb zvolila rada známého ekonoma Petra Čermáka. Ten vedl v poradenské společnosti Value Added tým auditů a měl na starosti finanční a ekonomické analýzy a oceňování. Před rokem 1991 připravoval metodiku účetnictví na ministerstvu financí, v letech 1991 až 1995 pracoval jako náměstek ministra pro správu národního majetku a jeho privatizaci a poté do roku 1998 jako 1. místopředseda výkonného výboru Fondu národního majetku ČR. V letech 1999 až 2000 byl Čermák auditorem firmy Arthur Andersen a jednatelem společnosti Callino. Zasedal v dozorčí radě Komerční banky a statutárních orgánech dalších velkých společností.

Dozorčí rada Pražských služeb uložila představenstvu, aby vybralo poradenskou společnost, jež provede hospodářský, procesní a personální audit. Jeho výsledky mohou podle serveru vést k dalším personálním změnám ve společnosti.

Nová koalice ODS a TOP 09 na pražské radnici chce postupně vyměnit své zástupce ve všech společnostech, ve kterých má většinový podíl. Ve společnosti Pražské služby vlastní Praha podíl ve výši zhruba 77 procent. Podíl 18,85 procenta má ve firmě finanční skupina Natland. Lidé spojení s minulou koalicí už odešli z většiny firem, kde je Praha stoprocentním vlastníkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…