Odposlechy ničí demokracii. Vše ostatní je druhotné, řekl v pondělí Klaus

26.03.2012 19:05

Podle prezidenta Václava Klause odposlechy ničí demokracii. Prohlásil to v pondělí v pražském Autoklubu podvečer před novináři, když byl požádán o reakci na zveřejnění komunikace exprimátora Prahy Pavla Béma (ODS) a podnikatele Romana Janouška.

Odposlechy ničí demokracii. Vše ostatní je druhotné, řekl v pondělí Klaus
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Prezident Václav Klaus na autogramiádě

Klaus prý navíc nechápe, jak se mezi bezpečnostními složkami a médii mohly pohybovat takto osobní věci. Podle něj je to nepřijatelné. Poznamenal potom také, že v době, kdy odposlechy vznikly, tedy kolem roku 2007, proti jejich nadužívání protestoval. "Ničí to demokracii," řekl ihned při příchodu na seminář o strukturálních schodcích rozpočtu. Vše ostatní označil za sekundární, přičemž se k vlastnímu obsahu nahrávek nevyjádřil.  Další otázky nepřipustil.

"Ke vztahu pana Béma s panem Janouškem nemám, co bych řekl," prohlásil s tím, že odposlechy nečetl a ani je číst nehodlá. Jak uvedl server iDNES.cz, vyjádřil se dále prezident také k tomu, jak by podle něj bylo možné omezit moc lobbistů. "Zrušme stát, omezme jeho pravomoci a pak zmizí lobbisti. To je jediný program, který já bych hlásal," prohlásil Klaus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…