Exministr školství Dobeš přestal být členem Věcí veřejných

06.04.2012 10:27

Bývalý ministr školství Josef Dobeš se zřejmě rozhodl razantně bouchnout dveřmi za svou politickou kariérou. Poté co v březnu opustil křeslo šéfa resortu už není ani členem Věcí veřejných. Tvrdí, že nezaplatil členský příspěvek. Navíc zvažuje, zda opustí i poslanecký klub VV, případně ve sněmovně úplně skončí.

Exministr školství Dobeš přestal být členem Věcí veřejných
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

Exministr školství Josef Dobeš už není členem Věcí veřejných. Tvrdí, že nezaplatil členský příspěvek. Zvažuje rovněž, zda opustí klub VV, případně ve sněmovně úplně skončí. K odchodu z čela resortu Dobeše přiměl postoj tří jeho stranických kolegů, kteří na jednání vlády nehlasovali spolu s ním proti snížení prostředků pro resort školství.

Zároveň skončí po pár dnech i na ministerstvu, kam se začátkem dubna vrátil jako poradce dočasného šéfa resortu Ladislava Němce. Vadil mu způsob, jakým o tomto jeho kroku informovala média. Tvrdí, že chtěl jen Němcovi pomoci se zvládnutím úřadu. Proto se rozhodl svůj třetinový úvazek poradce zrušit.

Chtěl pomoci, když se neřeší obsazení funkce ministra

„Přišel jsem na ministerstvo jen proto, abych panu prvnímu náměstkovi pomáhal, ve chvíli, kdy politici přešlapují na místě a neřeší nástup nového ministra školství,“ uvedl Dobeš pro iDNES.cz. Pokud zůstane ve sněmovně, chce se školství jako poslanec dále věnovat. Přitom slibuje, že bude velice kritický, pokud se bude jednat o škrty ve školství.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…