Krize podle NKÚ. Chtějí navýšit rozpočet o dvě třetiny

23.07.2012 17:20

Nejvyšší kontrolní úřad zatoužil po navýšení rozpočtu. Hledání nového sídla prý auditorům přineslo náklady, kvůli kterým je nutné navýšit rozpočet o 356 milionů korun. Zatím není jasné, zda se svým požadavkem uspěje u ministerstva financí.

Krize podle NKÚ. Chtějí navýšit rozpočet o dvě třetiny
Foto: hns
Popisek: Kontrolní protokol NKÚ, ilustrační foto.

Při přípravě rozpočtu na příští rok ministerstvo kontrolorům nabídlo 507, 321 milionu korun. Podle mluvčí NKÚ Olgy Málkové však úřad požaduje 863, 121 milionu. Rozdíl prý potřebuje na zaplacení nového sídla.

„V budově Tokovo v Jankovcově 2 totiž končí úřadu nájemní smlouva k 30. září 2013 a do té doby musí být přirozeně zajištěny a vybaveny nové prostory,“ vysvětlila mluvčí.

Proto nyní Nejvyšší kontrolní úřad řeší, jakým způsobem řešit nové sídlo. „Zatím jsou ve hře jak výstavba nového sídla, koupě budovy a rekonstrukce státní budovy pro potřeby úřadu,“ vysvětluje mluvčí Málková. Pronájem soukromých prostor by prý byl jen provizorním řešením, pokud by se nepodařilo najít nic jiného.

Ministerstvo se k požadavku auditorů na navýšení rozpočtu nechce vyjadřovat. Vyjednávání se správci jednotlivých kapitol během přípravy státního rozpočtu nekomentujeme,“ říká mluvčí ministerstva Ondřej Jakob.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…