V registru vozidel je až půl milionu aut s chybnými údaji

26.07.2012 20:40

Kritizovaný nový registr vozidel podle sdělení ministerstva dopravy vykazuje téměř půl milionu aut s chybně uvednými údaji o majitelích. Celkem je v registru více než milion chyb. Odhalení příčin těchto poruch je přitom zásadní pro další setrvání Pavla Dobeše na postu ministra dopravy.

V registru vozidel je až půl milionu aut s chybnými údaji
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Pavel Dobeš

Čtvrteční tisková zpráva Dobešova resortu uvedla, že nový systém registru aut vykazuje více než jeden milion chyb, přičemž téměř půl milionu záznamů uvádí špatného majitele vozidla a v dalších desítkách tisíc případů systém uvádí chybné registrační značky. "Věděli jsme, že podobná data se v systému nachází, ale nečekali jsme, že jich bude přes milion," zmínil udiveně ministr dopravy Pavel Dobeš.

Jeho další existence v čele ministerstva je však přímo spojena s bezchybným fungováním registru. Ultimátum, které premiér Nečas ministru Dobešovi stanovil, končí zítra. Během dneška sice registr fungoval, avšak dle sdělení mnohých úředníků to bylo z proto, že dnes nebyl úřední den a systém tak nebyl plně zatížen.

Jak ParlamentníListy.cz exkluzivně informovaly, vicepremiérka Karolina Peake (LIDEM) by ráda Dobeše nahradila současným ministrem pro místní rozvoj Kamilem Jankovským (taktéž LIDEM) a do uvolněného křesla po Jankovském usedla sama s tím, že do roku 2014 by bylo ministerstvo pro místní rozvoj zrušeno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…