Vysmátý Jandák: Jo, jsem tlustej. To je holt ten politickej život

27.07.2012 17:56

REVUE Sociálnědemokratický poslanec za jižní Čechy, bývalý ministr kultury a herec Vítězslav Jandák je v posledních dnech na paškále bulvárních deníků. Naposledy se objevil mezi kolegy, kteří jsou takzvaně „nejvyžranější“. S konstatováním, že „takovej to býval hezkej kluk“. Jandák sám s humorem sobě vlastním se tomu směje.

Vysmátý Jandák: Jo, jsem tlustej. To je holt ten politickej život
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítězslav Jandák

„Já Blesku vlastně děkuju za tu lichotku, že jsem býval hezkej kluk. To řada mých politických kolegů, a někdy ani kolegyň, říct třeba nemůže a nikdy to o nich nikdo nenapsal. A na to, že jsem sociální demokrat, o mně píšou ještě moc hezky,“ řekl se smíchem pro ParlanmentniListy.cz Jandák s tím, že se za svou váhu rozhodně nestydí.

„Mně prostě chutná jídlo a to znamená, že jsem zdravej. Neodbývám se, ale že bych se přežíral, to opravdu ne. Když jsem na chalupě, tak za týden utratím se vším všudy pětistovku. Rozhodně si nepotrpím na nějaké pečínky, kachničky, husičky. Mám rád normální, české jídlo, občas i nějaké cizí, ale jím, co mám a co mi chutná. To, že my politici tloustneme, je logické. Sedíme na jednáních, dopravujeme se auty, pohybu je málo. I když já si na pohyb stěžovat nemůžu. Na chalupě seču, běhám, chodím se psem. Ale už jsem prostě taky starej muž. Dvacet mi prostě už nikdy nebude," prohlašuje Jandák.

Ze sex symbolu tlouštíkem

„Jen podívejte na Nečase a na další, jak nám chlapci pěkně nakynuli. To je prostě ten politickej život... bankety, kantýny, stresy, jednání a prostě všude tam se něco jí, tu si přikousnete, tu si něco dáte,“ směje se zeširoka Jandák a dodává, že zatímco on je silný už desítky let, někteří obzvlášť koaliční politici ztloustli poté, co začali utahovat opasky jiným.

Vítězslav Jandák býval štíhlý jako proutek, míval i urostlou postavu, například v pohádce o Popelce, nebo v televizní pohádce O Floriánkovi a v mnoha dalších. Kdysi patříval k sexsymbolům českého šoubyznysu.

„Před lety mi vyndali žlučník, to jsem razantně shodil, ale pak jsem to tak nějak nabral. Chutná mi jíst, nestydím se za to a chlap má prostě bejt chlap a hotovo. A já nejsem tlustej, já jsem jen zdravej chlap, co mu prostě chutná…,“ usmívá se poslanec a herec, který se letos nikam na dovolenou nechystá.

„Budu na chalupě a bude mi tam dobře. Nepotřebuji žádné Toskánsko, Las Vegas ani Maledivy. Stačí mi mé milované jižní Čechy, být tam, kde je mi dobře,“ dodává poslanec.

To, že politikům chutná, přiznal před časem i premiér Petr Nečas (ODS), který se netají takzvaným „bílým sexem“, kdy pozdě večer po návratu domů vyluxuje ledničku. Vztah k dobrému jídlu má i senátor Zdeněk Škromach (ČSSD). Ten rád jezdí na různé zabijačky, akce, svatby a jako správný Moravák i na dožínky nebo vinobraní. A k tomu patří i dobré jídlo.

Razantně ztloustnul i sportovec a kdysi „sexy kluk“ Jiří Šlégr. Dávný poslanec za ČSSD, nyní místopředseda Paroubkovi LEV21. Ze svalnatého hokejisty se stal pupkatým taťkou. Ale jak je vidět, nevadí mu to. O přízeň dívek a žen nouzi nemá. A řeč je i o dalších. Například předseda LEV 21 Jiří Paroubek si nikdy s váhou hlavu nedělal. Jeho „erotičnost“ je prý jinde, než na postavě. Podle své ženy Petry má totiž sexy mozek a o ten ani ztloustnutím přijít nemůže.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…