Mladá zpěvačka Kerndlová: I když volím pravici, Zeman je nejlepší kandidát!

09.10.2012 21:25

REPORTÁŽ (UVNITŘ FOTOGALERIE) V kampani na prezidenta Miloš Zeman vytáhl nyní důležité eso. Swingového krále Láďu Kerndla, jehož zpěv mají rády hlavně starší ročníky. Jeho dcera, populární mladá zpěvačka Tereza Kerndlová, řekla ParlamentnímListům.cz, proč bude volit stejně jako táta. Na autogramiádu knihy rozhovorů se Zemanem se dostavily desítky lidí. A to i členové ČSSD.

Mladá zpěvačka Kerndlová: I když volím pravici, Zeman je nejlepší kandidát!
Foto: Hans Štembera
Popisek: První výtisk podepsal Zeman kmotru Kerndlovi

Horký kandidát na prezidenta Miloš Zeman měl dnes v Praze dost horký den. Doprovázela ho při něm rodina Kerndlova. Rodina zpěváků, kteří v Česku oslovují snad všechny věkové generace. Zeman, byť mírně nachlazen, bonmoty nešetřil. Zpočátku se na něj ale čekalo.

O rakovině s Láďou

Do své prezidentské kanceláře v Loretánské ulici, odkud je krásný výhled na Petřínskou rozhlednu, dojel odpoledne dost opožděně. „Láďa je člověk, který zvítězil nad rakovinou. No, a mě jako silného kuřáka by ta rakovina mohla také postihnout, a tak bych se od něj rád dozvěděl, jak se mu jí podařilo překonat,“ sdělil na konto svého kamaráda Zeman a připil si s ním bílým vínem.

„Dám si jen symbolicky, protože řídím. S Milošem se znám zhruba šestnáct let. To jsem ještě zpíval v jazzové kapele, která doprovázela Bolka Polívku v Brně. Když jsme se poznali, tak jsem o Milošovi nevěděl nic. Pozval mě ke stolu a prohlásil, že miluje muziku, kterou dělám. Před tím jsem zvítězil nad tou rakovinou a stalo se tak kvůli mé velké vůli k životu. Pomohl mi Bůh, neb jsem věřící, a řada lékařů. Říkal jsem si, že nemohu zemřít, dokud nevyletí holubička z hnízda,“ svěřil se Kerndl a mluvil o své dceři.

„Jestli mohu někomu pomoci k postu prezidenta, tak je to Miloš Zeman. Je to chlap, co je schopen dát tuto republiku znovu dohromady. Je lidový člověk. Když byl na své vesnici na Vysočině, tak mu stačily jedny vyčvandané boty a jedny tepláky, jako mě. Nicméně musíme trochu vypadat, ale stejně nejradši sedíme u štamprle slivovice a povídáme si o životě. Doufám, že přesvědčím lidi, aby se k nám přiklonili,“ pokračoval Kerndl. Právě on bude údajně se svou dcerou Terezou zpívat na Zemanových předvolebních mítincích.

Na autogramiádě v Luxoru

Posléze v pražském knihkupectví Luxor, na Václavském náměstí, postávaly desítky žadatelů o autogram. Láďa Kerndl tam zazpíval písničku Louise Armstronga What a wonderfull life. Ke stolku se Zemanem a autorem knihy Zpověď informovaného optimisty Petrem Žantovským se přihrnuli lidé. Mezi prvními byla čelní členka ČSSD Marie Benešová. „Maruško, Maruško, je tady místopředsedkyně ČSSD, kterou to asi bude stát funkci,“ hlaholil Zeman.

Pak přišla hlavní hvězda rodiny Kerndlových. „Kdyby mi bylo o dvacet let méně, tak bych se moc snažil jí oslnit,“ dával k lepšímu Zeman a podepisoval další knihy. „Bude zlatým slavíkem, to říkám jako prognostik,“ předpověděl. Jedním z žadatelů o autogram byl i senátor Jaroslav Doubrava. Ostatně v tu chvíli byli autor a hlavní hrdina knihy v absolutním obležení novinářů. Nicméně Tereza Kerndlová se ocitla jaksi na druhé koleji. A reportér ParlamentníchListů.cz nezaváhal.

„Přestože jsem pravicová volička, u pana Zemana jde o volbu prezidenta a tady se jedná o jiné hodnoty. Je mi sympatický a jeho názory jsou správné. Nemyslím si, že by byl momentálně lepší kandidát, než je on,“ prohlásila zpěvačka oblečená do svůdného outfitu.

To už k Miloši Zemanovi přicházeli v tu dobu další lidé, aby jim podepsal knihu...

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…