VS: Lucerna patří švagrové bývalého prezidenta Havla

17.10.2012 14:23

Vrchní soud v Praze potvrdil, že Palác Lucerna v centru Prahy patří Dagmar Havlové, švagrové bývalého prezidenta Václava Havla. Uvedla to Česká televize.

VS: Lucerna patří švagrové bývalého prezidenta Havla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Koncert na počest Václava Havla v pražské Lucerně

Švagrová bývalého prezidenta Havla Dagmar Havlová tak nyní vlastní celý palác, když soud nemovitost vyjmul z konkursní podstaty po zkrachovalé firmě Chemapol Reality. Verdikt odvolacího soudu je pravomocný. Spor se táhl 12 let.

Dagmar Havlová už dříve získala polovinu paláce od svého manžela. O tu druhou se soudí už od roku 1999. Tehdy společnost Chemapol reality prodala polovinu Lucerny Dagmar Havlové za výrazně nižší cenu, než za jakou ji koupila. Havlová tehdy zaplatila část hotově a na zbytek uplatnila pohledávky vůči firmě.

Havlová už před časem řekla, že má připravené plány celkové rekonstrukce Lucerny. Dosud ale s nimi čekala na verdikt soudu. Určitě ale nechce palác uzavřít ani například zvyšovat nájmy.

Konkursní správce: Byla to nepochopitelná cena

Konkurzní správce Chemapol reality má za to, že firma prodala tuto část nemovitosti za nepochopitelnou cenu, navíc v situaci, kdy měla omezené možnosti se volně rozhodovat.

Dvakrát už u Městského soudu v Praze konkurzní správce uspěl, odvolací instance ale rozsudky vždy zrušila a případ vrátila a teď si tedy plusové body připsala Dagmar Havlová.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…