VS: Lucerna patří švagrové bývalého prezidenta Havla

17.10.2012 14:23

Vrchní soud v Praze potvrdil, že Palác Lucerna v centru Prahy patří Dagmar Havlové, švagrové bývalého prezidenta Václava Havla. Uvedla to Česká televize.

VS: Lucerna patří švagrové bývalého prezidenta Havla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Koncert na počest Václava Havla v pražské Lucerně

Švagrová bývalého prezidenta Havla Dagmar Havlová tak nyní vlastní celý palác, když soud nemovitost vyjmul z konkursní podstaty po zkrachovalé firmě Chemapol Reality. Verdikt odvolacího soudu je pravomocný. Spor se táhl 12 let.

Dagmar Havlová už dříve získala polovinu paláce od svého manžela. O tu druhou se soudí už od roku 1999. Tehdy společnost Chemapol reality prodala polovinu Lucerny Dagmar Havlové za výrazně nižší cenu, než za jakou ji koupila. Havlová tehdy zaplatila část hotově a na zbytek uplatnila pohledávky vůči firmě.

Havlová už před časem řekla, že má připravené plány celkové rekonstrukce Lucerny. Dosud ale s nimi čekala na verdikt soudu. Určitě ale nechce palác uzavřít ani například zvyšovat nájmy.

Konkursní správce: Byla to nepochopitelná cena

Konkurzní správce Chemapol reality má za to, že firma prodala tuto část nemovitosti za nepochopitelnou cenu, navíc v situaci, kdy měla omezené možnosti se volně rozhodovat.

Dvakrát už u Městského soudu v Praze konkurzní správce uspěl, odvolací instance ale rozsudky vždy zrušila a případ vrátila a teď si tedy plusové body připsala Dagmar Havlová.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

14:52 Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

Mohou někteří zaměstnanci České pošty doručovat klientům balíky podle toho, jestli se jim chce, nebo…