Jako když Gott tančí. Nečasův pomníček bude malý, píše Komárek

05.11.2012 9:26

Staronového předsedu ODS si ve svém pondělním sloupku dobírá komentátor MFD Martin Komárek. Nečas si podle něho ve svém projevu neustále sypal popel na hlavu, jeho gesta prý působila, jako když Karel Gott tančí, jenže po zvolení opět vystoupil jako technolog moci.

Jako když Gott tančí. Nečasův pomníček bude malý, píše Komárek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas

Když premiér Petr Nečas na kongresu vystoupil se zahajovacím projevem, podle Komárka působil, jako by si debakl v krajských a senátních volbách léčil četbou denního tisku.

Nečasův projev čtěte ZDE

„Proč? V sebemrskačském projevu totiž zopakoval všechno, co mu tisk vyčítá už dva roky. Nedůvěryhodnost ODS spojené se jmény hochštaplerů. Slabé a nečitelné vládnutí. Neschopnost vysvětlit reformy. Přílišné soustředění na technokracii škrtů bez ambice národ skutečně vést k nějaké naději,“ shrnuje Martin Komárek v komentáři.

Nečas sice prý přijal odpovědnost za to, že jím vedená ODS dostala ve volbách výprask, namísto toho, aby pak slezl ze stupínku a odešel s pokorou do „civilu“, požádal o znovuzvolení předsedou.

„Jeho pappenheimští mu pak v desetihodinové debatě myli nejen hlavu, ale všechny orgány. A pak ho s velkou slávou zvolili,“ píše komentátor.

Ten si také pokládá otázky, jaký je Petr Nečas, kterému na kongresu šlo o politický krk, premiér. „Je to premiér, který si chce uchovat moc za každou cenu? Nebo premiér, který po dlouhé době vpouští do zdejší politiky právo? Premiér, který zrušil nedotknutelnost kleptokracie? Je to muž, kterému mohou ‚kmotři kleknout na prsa‘ a on neustoupí?“

Odpovědi na takové otázky se ale voliči podle Komárka nikdo nedozví a případným politickým pamětem Petra Nečase stejně nebudou věřit. „Když padne, bude jeho pomník šedý a malý,“ míní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…