Registr vozidel je pořád pomalý. Dobeš: V pořádku to bude v prosinci

12.11.2012 10:21

Registr vozidel ani čtyři měsíce od svého spuštění nefunguje tak, jak by měl. Úkony, které dříve trvaly pár okamžiků, se stále protahují i na desítky minut, uvádí ve svém ranním zpravodajství Český rozhlas (Čro), který navštívil úřad v Ostravě. Tam byla dnes ráno situace kolem registrací aut přímo kritická.

Registr vozidel je pořád pomalý. Dobeš: V pořádku to bude v prosinci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

Někteří řidiči i úředníci si stále stěžují na pomalost systému registru vozidel. Systém totiž stále není napojený na základní registry a úředníci musí vypisovat údaje ručně. Informace pak musí ověřovat prostřednictvím sítě Czech Point.

Reportéři Českého rozhlasu dnes ráno navštívili úřad na ostravském magistrátu.

„Dlouhé desítky minut řidiči sledují digitální tabuli a doufají, že se na ní konečně objeví jejich číslo. Tak to vypadá každý úřední den na ostravském magistrátu, kde lidé stále v dlouhých frontách čekají, až je špatně fungující registr vozidel vezme na milost,“ informuje k tomu Čro.

Řidiče prý také trápí to, že jsou problémy s formuláři. „Sedíme tady jak nějací školáci, díváme se, padesát procent máme napsáno, padesát procent nemáme. Teď budeme sedět u okénka a doufat, že nás nevyhodí, abychom nešli do druhého kola a kdoví, jak dlouho pak budeme sedět,“ svěřil se jeden z motoristů.

Databáze je navíc pořád pomalá. „Velice pomalé součinnosti, které opravdu vyžadují jednak trpělivost občanů a jednak trpělivost příslušného registračního pracovníka. Činnost by měla být vyřízena v řádu minut, jak to bylo kdysi, ale někdy to jde i do řádu desítek minut,“ zmínil k tomu magistrátní úředník Dalibor Mozdřeň.

Dobeš je stále v křesle

Jenže šéf resortu Pavel Dobeš na sněmu strany LIDEM v Brně před pár dny slíbil, že centrální registr vozidel by měl být v prosinci plně funkční a zcela bez problémů. Ministerstvo dopravy ho chce napojit na základní registry.

„Teprve po úspěšném zapojení požádám členy Liberálních demokratů o to, abych se zapojil do stranické struktury, například na krajské úrovni. Pokud ten systém selže, tak je to zcela jednoznačná osobní odpovědnost, kterou v tuto chvíli už vidím sám v sobě,“ řekl v Brně Dobeš.

Nový registr ministerstvo dopravy spustilo 9. července. Po zhruba hodině provozu systém selhal a od té doby se v něm objevují problémy. Dobeš kvůli němu odvolal z funkce náměstka a ředitele dvou odborů ministerstva.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…