Senátor Okamura se ohrazuje. Vadí mu interpretace komunistky

12.11.2012 13:04

Novopečený senátor Tomio Okamura se cítí poškozen interpretací, kterou pro jeho odmítnutí stát se členem senátorského klubu KSČM zvolila Marta Bayerová. Její zdůvodnění pro ParlamentníListy.cz vypadalo tak, jako by byl Okamura přesvědčen, že si všechno může koupit.

Senátor Okamura se ohrazuje. Vadí mu interpretace komunistky
Foto: Martin Kovář
Popisek: Tomio Okamura

Čerstvý senátor a jeden z nejvážnějších kandidátů na funkci nového českého prezidenta Tomio Okamura se ohradil proti slovům Marty Bayerové, jimiž pro ParlamentníListy.cz vysvětlovala, proč podnikatel nepomůže svým členstvím k založení senátorského klubu KSČM. Senátorka přijala jeho vysvětlení, že má silně věřící maminku, a proto ho to táhne do klubu společně s lidovci.

Když mu prý ale vysvětlovala, jaké přednosti má sestavení klubu – navrhování místopředsedy Senátu, možnost přestávky na porady klubů, administrativní a legislativní podpora – prohlásil Tomio Okamura, že nic z toho nepotřebuje, protože si to všechno může zaplatit. A právě toto vyznění senátorovi vadí.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Vypadá to, jako bych snad chtěl někoho uplácet. Ale je tím úplně převrácený smysl toho, co jsem říkal. Vysvětloval jsem, že nepotřebuji pracovníky na administrativní a legislativní podporu, které může mít klub k dispozici, protože si je mohu zaplatit z vlastních, a nikoli z veřejných peněz,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz Tomio Okamura na pravou míru své zdůvodnění.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…