Nový "Drábek" Müllerová: Musíme lidem vysvětlit, že sKarta není zlem

13.11.2012 14:35

Premiér Petr Nečas by měl bývalou senátorku Ludmilu Müllerovou jmenovat v pátek novou ministryní práce a sociálních věcí. Jako první bude chtít prý Müllerová ve funkci vyřešit problém sKaret. Lidé musí totiž podle ní pochopit, že karty nejsou žádným zlem.

Nový "Drábek" Müllerová: Musíme lidem vysvětlit, že sKarta není zlem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ludmila Müllerová

Ludmila Müllerová jednala včera s premiérem Petrem Nečasem o tom, zda převezme uvolněné křeslo ministra práce a sociálních věcí. Schůzka trvala zhruba půl hodiny a teď už se čeká s jejím jmenováním jen na návrat prezidenta Václava Klause ze zahraniční cesty.

Pokud se tak stane a Müllerová do úřadu zasedne, pak se prý zaměří na to najít správného člověka na uvolněné místo po bývalém náměstkovi Vladimíru Šiškovi.

„Nepředpokládám žádné zemětřesení v resortu. Dojde ale zcela jistě k zaplnění místa po Vladimíru Šiškovi, on měl poměrně velké kompetence a široký záběr,“ sdělila v rozhovoru pro Českou televizi Müllerová, která by měla ministryní být jmenována v pátek.

„Agendy na ministerstvu práce a sociálních věcí fungovaly poměrně bez problémů, takže nepředpokládám nějaké větší personální zemětřesení,“ řekla dále Müllerová. V rozhovoru pro Radiožurnál uvedla, že jako první bude chtít ve funkci vyřešit problém sKaret.

„Je to problém, který je dneska politický, který skutečně hýbe názory jak veřejnosti, tak i politickými kruhy. Já jsem přesvědčena, že budeme právě s politiky hledat řešení, která povedou k tomu, aby lidé neměli pocit, že sKarta je pro ně nějakým zlem, ba naopak, aby zjistili, že sKarta je prostředek, který je výdobytek moderní doby,“ dodala Müllerová s tím, že je připravená o sKartách jednat i s opozicí, ale dohodu chce hledat především u koaličních partnerů.

Ministerstvo práce povede Müllerová po Jaromíru Drábkovi z TOP 09, který podal demisi na konci října kvůli aféře svého někdejšího prvního náměstka Vladimíra Šišky, který je trestně stíhaný pro uplácení.

Vláda tak bude po několika týdnech opět kompletní. Jak dlouho ale zůstane ve stejném složení, není jasné. Podle některých zákulisních spekulací je ve hře totiž širší obměna kabinetu.

Už od kongresu ODS se mluví o tom, že kabinet dozná změn. Jména, o kterých se spekuluje, jsou třeba ministryně kultury za TOP 09 Alena Hanáková, ministr dopravy Pavel Dobeš ze strany LIDEM nebo ministr obrany za ODS Alexandr Vondra, kterého by mohla ve funkci vystřídat vicepremiérka Karolina Peake, která žádné ministerstvo nemá, a ve vládě by tak posílila.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…