ČSSD chce, ať policie kauzu ŘSD vyšetří "padni, komu padni"

20.01.2012 15:08

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka dnes vyzval k důkladnému prošetření celé kauzy okolo bývalého manažera Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Michala Haly. Zdůraznil, že jeho strana v této věci respektuje princip "padni, komu padni". Hala má od svého prosincového zatčení v sociální demokracii pozastavené členství.

ČSSD chce, ať policie kauzu ŘSD vyšetří "padni, komu padni"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Doprava - ilustrační foto

 Halu detektivové zatkli kvůli podezření z mnohamilionových úplatků při lukrativních pronájmech dálničních odpočívadel. Podle deníku Právo přitom zřejmě i on sám uplácel vlivné lidi, při domovních prohlídkách u něj měl být nalezen mimo jiné seznam příjemců černých peněz, který si Hala pro svou potřebu vedl.     "Věříme, že všechny důkazy a dokumenty budou řádně zajištěny pro potřeby probíhajícího trestního řízení," poznamenal Sobotka. ČSSD podle něj o vyšetřování nemá žádné informace.

Otřese se politická scéna v základech?

Samotný dokument, který měl podle informací Práva Hala velmi pečlivě ukrytý, je nyní u policie přísně střežen tak, aby se k němu nikdo nepovolaný nedostal. Koho z vlivných politických hráčů měl Hala vyplácet a kde měly peníze skončit, tak zůstává nejasné.Pokud by byl seznam ověřen a zveřejněn, mohlo by to otřást politickou scénou, protože podle informací Práva jsou na něm i jména lidí spojených s financováním politických stran.

Hala je členem jihomoravské organizace ČSSD. Po svém zatčení má ale členství ve straně pozastavené. V sociální demokracii se o finanční záležitosti strany staral mimo jiné bývalý volební manažer Jaroslav Tvrdík. Kromě seznamu vyplácených vlivných lidí, který si podle všeho Hala vedl, policie při domovních prohlídkách u obviněných nalezla i několik milionů korun v hotovosti a také hodnotné směnky, napsal deník.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…